Vi glemmer lommecomputeren i taxaen

Hver fjerde lommecomputer, der mistes, bliver glemt i en taxa, mens næsten lige så mange efterlades på caféer og restauranter. Det stiller store krav til sikkerheden, hvis fortrolige firmainformationer ikke skal ende i de forkerte hænder, men det spekulerer mange mennesker ikke på, viser undersøgelse.

Europæiske forretningsfolk glemmer i stor stil deres lommecomputere på offentlige steder, og ofte har de ikke sikret sig med passwords eller kryptering, så uvedkommende ikke kan få glæde af indholdet på computerne.

Det bruger vi lommecomputeren til
1. Som forretningskalender (85 procent)
2. Adressebog over forretningsforbindelser (80 procent)
3. Personlig adressebog (79 procent)
4. Personlig kalender (75 procent)
5. Spil og musik (48 procent)
6. Skabe dokumenter og regneark (35 procent)
7. Gemme passwords og pinkoder (33 procent)
8. Modtage og læse e-mails (32 procent)
9. Oplysninger om bankkonti (25 procent)
10. Virksomhedsoplysninger (25 procent)
Kilde: Infosecurity Europe/Pointsec Mobile Technologies.
Det viser en undersøgelse med 283 forretningsfolk, hvoraf 42 procent arbejder for virksomheder med over tusinde ansatte, som Infosecurity Europe har gennemført for sikkerhedsfirmaet Pointsec Mobile Technologies.

Hver fjerde har prøvet at miste deres lommecomputer eller bærbare computer eller begge dele. Over 40 procent har i øvrigt prøvet at miste deres mobiltelefon.

Taxaen er det mest almindelige sted at miste lommecomputeren, den bærbare computer eller mobiltelefonen. 25 procent mistes i taxaen, mens 20 procent forsvinder i forbindelse med besøg på caféer, restauranter og natklubber.

Fri adgang til passwords

Undersøgelsen viser, at mange mennesker gemmer alle deres personlige oplysninger og forretningsinformationer på deres lommecomputere uden at beskytte dataene. 33 procent bruger ikke password, og 57 procent krypterer ikke dataene.

Følsomme oplysninger, som typisk gemmes på lommecomputeren, er især virksomhedsoplysninger, kontonumre, kreditkortnumre, CPR-numre, omsætningstal samt adresseoplysninger på både private og forretningsforbindelser.

En tredjedel af de adspurgte oplyste, at de også gemmer deres personlige passwords og pinkoder på deres lommecomputer uden at anvende en password-funktion til at beskytte oplysningerne.

Med hurtigere lommecomputere og bedre trådløse netværksløsninger skaffer forretningsfolkene sig i stigende grad adgang til arbejdspladsens IT-netværk hjemmefra eller på rejse med computeren. Igen er det ifølge undersøgelsen kun 60 procent, der beskytter denne adgang ind i virksomhedens allerhelligste.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere