Ny Component-direktør med ny strategi

Martin ABC Hansen er tiltrådt som ny dansk direktør for Component Software, som han vil give en bredere profil. Produkterne inden for Business Objects skal suppleres, og så skal der sorte tal på bundlinien.

Sporene skræmmer lidt, men opgaven er alligevel ikke svær nok til at skræmme den nye administrerende direktør for Component Software, Martin ABC Hansen.

Hans to forgængere, Martin Memborg og Casper Plannthin, fik ellers kun hver to år på posten. Som helhed er der overskud i Component Software-koncernen, som har norsk moderselskab og er stiftet i 1997.

Men der har altid været problemer med lønsomheden i den danske del af forretningen.

Nul-resultat

Casper Plannthin tog et sejt træk indtil midt i maj, men formåede kun næsten at skaffe ejerne de eftertragtede sorte tal på bundlinien for 2002, hvor underskuddet blev 1,1 millioner kroner ud af en omsætning på 27,4 millioner kroner. Det var dog en klar forbedring af resultatet i forhold til 2001, hvor underskuddet var på ni millioner kroner.

- Jeg venter allerede i år mindst et nul-resultat, for skuden er rettet op. Jeg har lovet koncernchef Åge Lønning sorte tal næste år, men vi har endnu ikke snakket om størrelsen på det, siger Martin ABC Hansen.

? Vores indtjening stammer fra en servicedel og en licensdel, og servicedelen klarer sig meget tilfredsstillende. Så nu skal der fokus på øget licensomsætning, forklarer han.

ABC står for Albert Bernhard Christian. Mellemnavnene er en familietradition, der går fem generationer tilbage.

Den nye direktør har tidligere været teknisk direktør i Component Software i halvandet år, inden han blev chef for forretningsudvikling i Skandinavien, Storbritannien og Benelux for Ascential Software (amerikansk leverandør af ETL-værktøjer).

Kendskabet til Business Intelligence, rapporteringsværktøjer og datawarehousing stammer derudover fra tre år som teknisk chef hos Informix Danmark og tre år hos Oracle Danmark som salgschef for Business Intelligence-løsninger.

Jobbet som chef for 20 personer hos Component Software, der blev tiltrådt 1. august, er det første som administrerende direktør.

Ny profil
Martin ABC Hansen glæder sig til i den egenskab at arbejde mere med forretningsudvikling, som er hans store interesse.

? Det er nødvendigt at udvikle Component Software. Vi kan mange forskellige ting, men vi er kun kendt som Business Objects-distributør. Nu hvor Business Intelligence er ved at blive en hyldevare, må vi have en bredere profil, siger Martin ABC Hansen.

Han vil supplere kompetencerne datawarehouse, Business Intelligence, analyse og rapportering, applikationsintegration og balanced scorecard med blandt andet BPI (Business Process Integration), Six Sigma produktionsstyring, Basel II Risk Management og datarensning.

Den nye fællesnordiske strategi skal i løbet af efteråret finpudses i samarbejde med resten af koncernen, som i alt har 120 ansatte. Efter nytår skal den føres ud i livet.

Component Softwares største danske kunder skal findes blandt servicevirksomheder, teleselskaber, biotek og offentlige myndigheder. Martin ABC Hansen vil især også gerne indenfor i produktionsvirksomhederne. Og han leder med lys og lygte efter samarbejdspartnere i konsulentbranchen.

Denne artikel stammer fra avisen Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere