Computerworld News Service: Den amerikanske teknologibørs Nasdaq's aldrende software og forældede sikkerhedspatches spillede en central rolle, da børsen blev hacket sidste år.
Det bliver konklusionen på en kommende undersøgelse fra FBI.
Teknikere har fundet adskillige pc'er og servere med forældet software og ikke-installerede sikkerhedsrettelser, fortæller Reuters, blandt andet i Microsoft Windows Server 2003.
Børsen havde desuden konfigureret flere firewalls forkert.
Sund arkitektur
Nasdaq, som praler med at have nogle af de hurtigste kunde-vendte systemer i branchen, har dog generelt en sund pc- og netværks-arkitektur, konkluderer FBI ifølge Reuters.
Men kilder tæt på efterforskningen fortæller også til Reuters, at teknologibørsen var et "nemt mål" for hackere på grund af de afdækkede sikkerhedsproblemer.
Efterforskerne har angiveligt udtrykt overraskelse over, at børsen ikke var bedre beskyttet.
"Man skulle tro, at Nasdaq ville være ligesom Fort Knox i cyberspace, men sådan var det slet ikke," siger en kilde, der også nævner, hvor vigtig børsen er for den internationale økonomi.
Efterforskningen, der stadig er i gang, inkluderer en undersøgelse af Nasdaq's Directors Desk software, som blev brudt ind i.
Det er et program, der bliver brugt af ledelsesmedlemmer til at dele data til samarbejde.
Børsens vice president for it-services, Carl-Magnus Hallberg, siger, at hacket var "sofistikeret" og anvendte mindre kendt malware.
Børsen ville ikke kommentere yderligere på rapporten, og FBI har i skrivende stund ikke svaret på henvendelser.
Nasdaq har investeret massivt i it-sikkerhed - med blandt andet avanceret overvågning, kryptering og system-segmentering - og børsen argumenterer for, at stigningen i antal kunder til Directors Desk viser markedets tiltro til produktet.
FBI-undersøgelsen er stadig i gang.
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen