SCO forlanger 4.500 kr. per Linux-processor

Amerikanske SCO vil have, at alle, som bruger Linux på servere, skal betale 4.500 kroner per processor i serveren til firmaet. Det er prisen for den kode i Linux, som SCO mener at eje.

SCO har nu meldt klart ud, hvad firmaet vil have, at Linux-brugerne skal betale for den kode, som de ifølge SCO bruger uden tilladelse:

699 dollar eller cirka 4.500 kroner per processor i hver server.

Det er samme pris, som SCO forlanger for sin kommercielle Unix, Unixware. Indtil videre har SCO kun sat pris på servere, men firmaet vil også have penge fra dem, som bruger Linux på stationære pc'er. Beløbet er bare ikke besluttet endnu.

Det nye produkt kaldes for SCO Intellectual Property License for Linux. Det blev annonceret bare en dag efter, at Red Hat havde sagsøgt SCO.

- Licensen giver dig ret til at køre produktet. Du kan ikke se kildekoden, og du kan ikke komme med forslag til ændringer, siger Blake Stowell, der er talsmand for SCO.

Han afviser, at SCO's nye licens er i direkte modstrid med Linux' GPL-licens (General Public License), der ellers siger, at Linux' open-source kode ikke må blandes med privat-ejet kode. Stowell siger, at den nye licens kører ved siden af.

Ifølge SCO's beskrivelse af produktet bliver kunder, som køber licensen, friholdt for tidligere og fremtidige krav i forbindelse med misbrug af SCO's copyright i Linux-distributionerne.

Den meget omdiskuterede sag startede i marts måned, da SCO krævede en milliard dollar i erstatning fra IBM, fordi IBM angiveligt havde brugt noget af SCO's kode i sine produkter uden tilladelse. Siden har SCO meddelt, at firmaet også kan sagsøge alle Linux-brugerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere