Laveste fællesnævner i trådløse netværk

Franske forskere påpeger en svaghed i de stadig mere udbredte trådløse lokalnet. En computer, der er koblet på netværket med en langsom forbindelse, trækker hastigheden på alle de andre forbindelser på netværket ned.

Det skulle være så godt og simpelt, men teknologien bag de trådløse lokalnet, også kaldet WLAN eller Wi-Fi, er måske lidt for simpel.

Det påpeger franske forskere efter at have undersøgt, hvor hurtigt kommunikationen sker på et trådløst netværk.

Forskerne fra Centre National de la Recherche Scientifique i Paris har kigget på den ældste af de udbredte standarder, IEEE 802.11b, som har en teoretisk tophastighed på 11 megabit i sekundet.

Problemet opstår, hvis en langsom klient kobler sig på netværket. Det kan for eksempel være en bærbar pc, som befinder sig langt fra senderen, det såkaldte access point. Den lange afstand gør, at klienten ikke får fuldt udbytte af hastigheden.

Det er der ikke i sig selv noget forkert i. Derimod er det ifølge forskerne en svaghed, at den langsomme klient trækker alle andre enheder på netværket med ned i tempo. Hele netværket bliver på den måde sløvt.

Den teknik, som er årsag til problemet, indgår også i de nye standarder for trådløse lokalnet, 802.11a og 802.11g. De giver båndbredder på op til 54 Mbit/s, og særligt g-standarden lider endnu mere under problemet med, at en langsom klient gør hele netværket sløvt.

G-standarden er nemlig bagudkompatibel med den oprindelige b-standard. Når en b-klient kobler sig på netværket, trækker den derfor hastigheden for alle de mere moderne g-klienter ned.

Ifølge de franske forskere har nogle producenter løst problemet ved at tilføje netværket intelligens, der tillader klienterne at køre forskellig hastighed. Men da de ikke er en del af standarderne, kræver de, at brugerne holder sig til samme producent af både netværksudstyr og alle klienter.

Desuden er en ny arbejdsgruppe under standardiseringsorganet IEEE i gang med endnu en standard for trådløse netværk, som vil indbygge teknologi, der løser problemet med de sløve netværk. Den kommer til at ende på bogstavet "e".




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere