Artikel top billede

Derfor er politianmeldt pirat-blogger en "bagmand"

Mistænksomt at udbrede kendskabet til sikker piratkopiering, mener RettighedsAlliancen.

Selvom blogger og jurastuderende Halfdan Timm kun har downloadet et relativt begrænset antal copyright-beskyttede værker, er han takket være sine blogs og vejledninger til vordende pirater mest at sammenligne med en regulær bagmand i fildelings-miljøet.

Sådan lyder forklaringen på, at RettighedsAlliancen - det tidligere AntiPiratruppen  - for nogle måneder siden indgav politianmeldelse mod bloggeren. En anmeldelse, som i går førte til betjentes ransagning og beslaglæggelse af Halfdan Timms computer.

Leder af RettighedsAlliancen Maria Fredenslund siger til ComON, at alliancen valgte en politianmeldse, fordi man kunne se, at Halfdan Timm havde begået "ulovlige aktiviteter" på nettet, og at han samtidigt fortalte andre, hvordan de fandt frem til ulovlige film og sikrede sig mod opdagelse.

Den århusianske blogger, der i går lagde en beskrivelse af ransagningen op sin hjemmeside, gratisfilm.info, har ifølge egne oplysninger kun downloadet omkring 50 ulovlige film og en del mere musik, hvilket han mener, er på linje med hvad de fleste andre unge rutinemæssigt gør.

RettighedsAlliancen har tidligere meldt ud, at det er bagmændene, og ikke den menige fildeler, der er i organisationens søgelys.

Maria Fredenslund fortæller, at hun ikke har kendskab til, at Halfdan Timm skulle have været "bagmand" i fildelingsmiljøet i den forstand, at han arbejdede i såkaldte release-groups eller på andre måder sørgede for at skaffe nye film til piratnetværk.  Men sammenholdt med skriverierne på hans blog, mener hun, at der er belæg for at kalde ham "bagmand".

"Det er en blanding af det hele, der har ført til vores politianmeldelse. Den er baseret på de ulovlige aktiviteter, vi har registreret på nettet, og på den adfærd, vi kan se på hans hjemmeside. Her er det tydeligt, at han ikke er en almindelig fildeler, der ikke viste, det var forbudt. Hjemmesiden viser, at han godt ved, hvad der er ulovligt, og at han underviser andre i, hvordan man bedst undgår opdagelse. Det er da glædeligt, at politiet har taget anmeldelsen op og gennemført denne undersøgelse," siger Maria Fredenslund.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere