Artikel top billede

Blackberry-firma udpeges som miljøsynder

Greenpeace giver dumpekarakter til Blackberry-firmaet RIM, mens HP kåres som den grønneste it-producent.

Greenpeace har netop udsendt den 17. udgave af sin Guide to Greener Electronics, hvor de store it- og elektronik-producenter bliver målt på deres miljøvenlighed. Denne gang er der ros til HP, som ligger på en klar førsteplads for sin indsats med at reducere co2-emissioner i produktionen.

Dell har taget et stort spring fremad og forbedret sin position i feltet med hele ni pladser i forhold til den sidste måling. Dell har planer om at reducere sine emissioner med 40 procent inden 2020 og en politik om anvendelse af genbrugspapir, og det har skaffet Dell en andenplads på ranglisten.

Men det ser ikke så godt ud for Blackberry-firmaet RIM, som ligger bagerst i feltet. RIM mangler mål for reducering af sine co2-emissioner og der er ingen ekstern kontrol over emissionerne fra produktionen. Derfor har RIM kun fået 1,6 ud af 10 mulige point.

Apple, som tidligere har været meget udskældt, ligger nu i den bedre ende af feltet. Det samme gør Nokia og Philips, mens LG, Toshiba og Acer er blandt dem der scorer lavest.

Foruden co2-emissioner og klimapolitik har Greenpeace også set på producenternes anvendelse af skadelige kemikalier, genbrug af gamle produkter og handlen med råstoffer fra konfliktområder.

Formålet med guiden er dermed også at få forbrugerne til at lægge pres på producenterne - og det er nok ikke helt tilfældigt, at Greenpeace udsender sin guide i god tid inden julehandlen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere