CSC iværksatte for 18 måneder siden en bevidst satsning på SAP-området. Baggrunden var selskabets skærpede fokus på den private sektor og blik for SAP?s fremgang på markedet for de helt store ERP-systemer.
Indsatsen har resulteret i outsourcing-kontrakter med selskaber som ISS og PFA og dermed en vækst i det seneste år på 50 procent.
- På baggrund af de resultater, vi har skabt, og de forventninger, vi har for markedet, regner vi med en tilsvarende vækst i det kommende år. Vi har markeret os som aktør på det marked og vist, at vi kan levere, siger direktør i CSC, Freddy Lykke.
Fokuserer på SAP
I dag er 80 SAP-konsulenter ansat i CSC. Da selskabet lavede sin forretningsplan for området, anslog man antallet af SAP-konsulenter på det danske marked til 1000.
På basis af det tal har man altså nu omkring 10 procent af markedet, "målt i hele træskolængder", som Freddy Lykke udtrykker det.
Hovedkonkurrenter er selskaber som PA Consulting, Cap Gemini, IBM Business Solutions, Ementor og det Mærsk Data-ejede R5. I modsætning til flere af dem har CSC valgt side på ERP-feltet og koncentrerer sig om SAP.
Investeringen i at opbygge et SAP-kompetencecenter har haft den konsekvens, at CSC er blevet en af fem strategiske partnere for SAP Danmark. I den egenskab arbejder man med de nyeste produkter og versioner og udfører beta test hos SAP i hovedkvarteret i tyske Waldorff.
Nye, store kontrakter
Indsatsen optrappes yderligere som konsekvens af de indgåede aftaler. Senest kontrakten med ISS til en værdi af 450 millioner dollars eller knap tre milliarder kroner over ti år, der blev indgået i maj. Den inkluderer udrulning til 24 lande, hvor ISS har afdelinger, og illustrerer nytteværdien af CSC?s europæiske netværk med 2.700 SAP-konsulenter.
Hidtil har CSC eksempelvis bistået Statens Serum Institut med opgraderingen af dets gamle R/3-system til SAP Enterprise. Hos PFA er HR-systemet netop som det første delsystem sat i produktion.
For CSC, der traditionelt har haft broderparten af sine kunder i den offentlige sektor, er fordelingen nu omtrent 50/50 - med en lille overvægt af private kunder. Men det offentlige er stadig i fokus - også set gennem SAP-brillerne.
- I de kommende år vil der komme en hidtil uset aktivitet på SAP-området i den offentlige sektor, som vil bevæge sig væk fra de traditionelle offentlige systemer, forudser Freddy Lykke.
CSC har, som han siger, en dialog med flere af sine eksisterende store, offentlige kunder. Blandt dem finder man eksempelvis Økonomistyrelsen og ToldSkat, der er på vej med et IT-udbud til en estimeret værdi af en halv milliard kroner. CSC har også relationer til Forsvaret med blandt andet knowledge management-opgaver, og Forsvaret anses også for vældig interessant:
- Vedligeholdelse, drift og videreudvikling af Forsvarets DeMars-projekt kommer i udbud, og når det sker, vil vi naturligvis være interesserede, siger Freddy Lykke.
I et marked med vækst i SAP-aktiviteterne øges behovet for SAP-konsulenter. SAP Danmark har således bebudet, at man vil uddanne flere nye konsulenter.
CSC har ifølge Freddy Lykke ikke mærket noget til mangel på SAP-arbejdskraft. Han fremhæver, at en del SAP-konsulenter er fulgt med i outsourcing-aftalerne, eksempelvis 12 i Danmark med ISS-kontrakten.
Denne artikel stammer fra avisen Computerworld