Artikel top billede

Google krypterer websøgninger

Nu aktiveres SSL-kryptering for almindelige websøgninger.

Google opfylder nu et løfte fra 2009 og aktiverer kryptering for sine websøgninger. Det fortæller søgegiganten i sin officielle blog. I januar 2010 blev SSL-kryptering aktiveret som standard-indstilling i e-mail-tjenesten Gmail og fire måneder senere introducerede Google en krypteret version af sin søgetjeneste på encrypted.google.com.

Det er denne krypterede udgave af Google-søgemaskinen, der nu bliver aktiveret som standard for alle registrerede brugere. Efterhånden som Googles søgeresultater bliver mere personlige - tilpasset den enkelte bruger - stiger behovet for at beskytte søgningerne mod nysgerrige.

Derfor vil brugere som allerede er logget ind i løbet af de næste par uger opleve, at de bliver viderestillet til https://www.google.com. Det lille "s" betyder som bekendt, at forbindelsen er krypteret. Det gælder både for din søgeforespørgsel og de resultater der sendes tilbage.

Hvis du ikke er logget ind eller ikke har en Google-konto, er det også muligt at navigere til https-versionen manuelt.

Kryptering er især vigtig hvis du bruger et offentligt trådløst netværk eller går på nettet et andet sted hvor du kan risikere, at trafikken bliver aflyttet.

For brugere i verdens diktaturstater kan det også være afgørende, at deres søgninger kan beskyttes.

Hvis du bruger den krypterede version af Google og klikker på et af søgeresultaterne, modtager den pågældende hjemmeside heller ikke oplysninger om søgeforespørgslen. Det enkelte websted kan kun se, at du kommer fra Google.

I sin blog henviser Google til, at andre store internet-tjenester som Facebook og Twitter også har tilføjet SSL-kryptering i de seneste måneder.

denne side kan du læse mere om Googles kryptering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere






Premium
Søstrene Grene skifter Microsoft ud med SAP og rykker for første gang i clouden i stor ERP-transformation: Der er brug for en helt ny tilgang