Artikel top billede

Concept og business manager Jacob Elkjær er 41 år. Han bor i København sammen med Mette og har datteren Amalie - 14 år.

Har en præst gemt i maven

IT-PROFIL: Netværksforhandleren Axcess' concept manager Jacob Elkjær glæder sig over at have ændret sin professionelle profil fra at være teknisk orienteret til en bredere salgsorienteret rolle.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

Jeg holder af det kreative og dynamiske og de muligheder for forbedring af konkurrenceevne og indtjening, som teknologien stiller til rådighed for virksomheder. Men mange virksomheder er meget tilbagelænede og skeptiske, når det gælder it, og vælger i alt for høj grad at placere sig selv på sidelinjen, samtidig med at de brokker sig over alt det, de ikke kan!

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Jeg er stolt af at have transformeret min professionelle profil fra at være meget teknisk orienteret til at være orienteret mod salg og hvordan it understøtter forretningen. I starten af min karriere var jeg dybt specialiseret i Microsoft server-teknologier og beskæftigede mig meget med Unix og OS/2.  Over tid har jeg bevæget mig fra en specialistrolle til en bredere rolle, som passer mig meget bedre.

Og hvad er du mindst stolt af?

Da Bush slog Al Gore ved det amerikanske præsidentvalg i år 2000, var jeg ansat i den amerikanske virksomhed NetIQ, der har hovedkvarter i Houston, Texas. Da det var et faktum, at Bush var blevet præsident, talte jeg med en af mine kolleger i Houston og indledte samtalen med at tale om, hvor stor en idiot Bush var, og hvor ærgerligt det var, at han var blevet valgt. Det var uempatisk og helt uden tanke for, at min kollega Chad sag i Texas, der var en af Bushs stærkeste bastioner. Da han sagde til mig: »Do you really wanna go down that road?«, kunne jeg pludselig se, at jeg havde ageret fuldstændig uden situationsfornemmelse. Det var meget pinligt.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Steve Jobs og Bill Gates har betydet meget for mig. Ikke på det personlige plan naturligvis. Men de har begge været med til at forme den måde, vi alle sammen arbejder og tænker på, ved at flytte teknologien fra store mainframes og maskinstuer ud til brugerne. De har været med til at igangsætte og gennemføre en revolution, hvor it er blevet værktøjer til arbejde og leg for stort set alle mennesker.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Hvis jeg skulle vælge helt anderledes, ville jeg være præst. Jeg synes, at præster - uanset religion - gør et stort og vigtigt arbejde for mennesker, der har behov for hjælp og støtte i svære situationer.

Hvad laver du om ti år?

Jeg tror, jeg stadig er i it-branchen, for jeg befinder mig godt. Men jeg vil ikke være i en stilling, hvor jeg primært hviler på laurbærrene. Jeg har brug for og lyst til at blive kontinuerligt udfordret. Men mit arbejde er ikke min identitet. Jeg kan godt lide mit arbejde, men det er ikke det, jeg lever for, og som giver mig mening i tilværelsen.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Jeg laver en del fundraising for bl.a. Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med min sport, triatlon. Hvis jeg var økonomisk uafhængig, ville jeg lave meget mere velgørende arbejde.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

Den konservatisme og skepsis, som præger danske virksomheder, når det gælder indføring af teknologi. Samtidig er der mange it-folk, der ser på it i sig selv, og ikke forholder sig til, at it kun giver mening, hvis den understøtter forretningen.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Jeg ville arbejde meget bredt med kompetenceudvikling, så siloerne mellem de forskellige teknologier kan nedbrydes. Samtidig ville jeg støtte virksomheder, der arbejder med viden, så Danmark som vidensamfund for alvor kan blive realiseret. Støtten kan eksempelvis have form af lavere skatter for vidensbaserede virksomheder, så samfundet aktivt tilskynder arbejdet med viden. Herudover skulle uddannelsesinstitutioner generelt styrkes, hvad angår viden og anvendelse af viden.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg planlægger, så det, jeg gerne vil have i mit liv, faktisk kan være der. Det gælder mit arbejde, men det gælder også mit privatliv. Min datter Amalie på snart 15 det ultimativt vigtigste, ligesom min kæreste Mette er vigtig for mig. Vi nyder at være sammen og tale sammen, men føler os ikke bundne af et traditionelt familiemønster. Vi er meget sammen, men det er ikke nødvendigvis over aftensmaden. Derimod har vi en fælles sportsinteresse, der gør, at vi kan støtte og hjælpe hinanden.

Hvordan kobler du af?

Jeg kobler af med min sport, triatlon og har gennemført 15 Ironmen. Jeg træner 12-15 timer om ugen - typisk i hverdagen en time eller to før arbejde. Jeg kan virkelig godt lide at træne før arbejde. Det gør mig klar i hovedet og giver ro i kroppen.  Hvis jeg er træt efter arbejde, kan det også kureres med træning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere