Artikel top billede

Stregkoder spreder malware

De smarte QR-codes bliver nu også brugt til at sprede malware til Android-telefoner.

I løbet af de sidste år er de såkaldte QR-codes (Quick Response) begyndt at dukke op på plakater, visitkort og brochurer. Det er special-designede stregkoder, som mobiltelefoner kan genkende og omsætte til webadresser. Men nu advares der også, at koderne også bliver brugt til at sprede malware.

Det er Kaspersky Labs, der sætter fokus på problemet i denne blog. QR-codes blev oprindeligt udviklet til bilindustrien og stregkoderne fik deres store gennembrud i det mobil-glade Japan.

Under overskriften "Malicious QR Codes Pushing Android Malware" skriver en sikkerhedsekspert fra Kaspersky Labs, at der findes stadig flere QR-codes som sender mobilen videre til webadresser med malware (APK eller JAR-filer).

I dag bruger man typisk computeren til at finde ny software til sin smartphone og så er det smart, at man kan nøjes med at scanne en QR-kode på websiden i stedet for at skulle indtaste hele webadressen i sin smartphone.

Det udnytter it-kriminelle ved at plante QR-koder, som får telefonen til at installere malware. Kaspersky Labs fortæller om et konkret eksempel, hvor telefonen ledes videre til en trojaner kaldet Trojan-SMS.AndroidOS.Jifake.f.

Her er der tale om en mobil ICQ-klient, som sender sms'er til et dyrt betalingsnummer.

Sikkerhedsfirmaet forventer at der kommer en hel bølge af malware med QR-koder. Indtil videre er antallet af skadelige programmer til mobile platforme begrænset, men den mobile trussel forventes at vokse i de kommende år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere