Multimediedesignere flygter fra IT-branchen

Multimediedesignerne er trætte så trætte af at være ledige, at flere end to ud af tre overvejer helt at skifte branche. Fagforeningen HK advarer virksomhederne mod "at smide guld på gaden".

Der er fortsat høj ledighed blandt multimediedesignere, og det får designerne til at flygte fra IT-branchen i stor stil.

57 procent af multimediedesignerne har været ledige i mellem et halvt og et år, mens 23 procent har været uden arbejde i et år til halvandet.

Det viser en undersøgelse, som analysefirmaet Megafon har foretaget for fagforeningen Sam-data/HK blandt 159 ledige multimediedesignere.

Ifølge undersøgelsen får den høje arbejdsløshed flere end tre ud af fire multimediedesignere til at overveje at skifte branche. For 45 procents vedkommende gælder det "i meget høj grad", mens 15 procent svarer "i høj grad". De sidste 18 procent siger, at de overvejer et brancheskift "i nogen grad".

Undersøgelsen får Finn Hansen, sekretariatschef for Sam-data/HK, til at advare virksomhederne mod at smide guld på gaden.

- Vi er dybt chokerede over det spild af talent, som undersøgelsen afslører. Vi vil ikke benægte, at tiderne for IT-folk har været bedre, men her er der tale om folk fra en ny uddannelse med kompetencer, som erhvervslivet selv har ønsket. Der er ingen logik i at lade de folk gå rundt med uudnyttede ressourcer, som ellers kunne være med til at øge firmaernes konkurrenceevne på IT-området, siger Finn Hansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere