Fyresedler på vej fra Siebel

Siebel, verdens største leverandør af software til kundehåndtering, skuffer analytikerne med en omsætning og et overskud, der er lavere end forventet. Selskabet skal nu igen igennem en omstrukturering, og det betyder fyresedler.

Et resultat for andet kvartal der er dårligere, end analytikerne havde forventet. Den meddelelse kom softwareselskabet Siebel med i går. Siebel skal nu omstruktureres, og det kommer til at betyde fyresedler.

Selskabet har endnu ikke sat et tal på, hvor mange der skal fyres i den nye runde. Siebel har allerede skåret 1600 medarbejdere væk, mere end hver femte ansatte i selskabet.

Analytikere på Wall Street havde forventet, at Siebel ville omsætte 2,4 milliarder kroner i andet kvartal, men det er for højt sat, fastslår verdens største leverandør af software til kundestyring (CRM). Omsætningen lander mellem 2,1 og 2,2 milliarder kroner.

Selskabet tjener dog fortsat penge til sine aktionærer. De kan i andet kvartal se frem til en indtjening på 2 cents per aktie, men det er også under forventningen.

Årsagen til nedjusteringen er ifølge koncernchef Tom Siebel, at mange firmaer har udskudt planlagte investeringer i forretningssystemer.

- Tilstanden i den globale økonomi bliver ved med at være den største udfordring for Siebel på grund af kundernes usikkerhed om deres egne forretninger. Viljen til at bruge penge ser ud til at være væk, sagde Tom Siebel ifølge Cnet, på et møde med analytikere.

To andre af de største leverandører af software til virksomhederne, Oracle og Peoplesoft, har ellers tidligere meddelt, at de regner med at komme ud af andet kvartal med et resultat, der er bedre ned forventet.




IT-JOB

MAN Energy Solutions

Department Manager Edge Platform

ALD Automotive Danmark A/S

Senior Software Engineer

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere