Seks mobiltelefoner på testbænken

Brugere af mobiltelefoner har en række basale behov. De teknologiske syvmileskridt, der i øjeblikket bliver taget på området, er grund til glæde, men vi minder om, at batterilevetid og brugervenlighed er lige så væsentligt.

Artikel

UMTS, Bluetooth og andre teknologiske kvantespring inden for mobiltelefoni er på alles læber i disse dage. Forventningerne til de nye teknologier er gigantiske. Faktisk så gigantiske i forhold til UMTS at adskillige europæiske regeringer er blevet fristet til at spinde
guld på affæren via skatter på de forventede indtjeninger.

Mobilproducenterne befinder sig i en kollektiv tilstand af eufori over de muligheder, som de nye teknologier bringer til torvs og lover revolution, frihed og lykke til alle. Fraser, man ellers ikke har hørt siden de flippede 70?ere. Selv om erhvervslivet næppe udelt lader sig
rive fuldstændigt med af begejstringen, er der ingen tvivl om, at de muligheder, som blandt andet mobiltelefonernes datafaciliteter giver i kombination med WAP, er blevet modtaget med glæde i virksomhederne.

Derfor er det også oplagt at se på funktioner som internet-opkobling og WAP i en test som denne. Dertil kommer, at de såkaldte PIM-faciliteter i telefonerne ? det vil sige kalenderfunktioner, noter, valutaomregning og andre muligheder for Personal Information Management ? også er en væsentlig parameter i en købsbeslutning.

Imidlertid er ingen teknologi bedre end dens svageste led. Der er en række basale ting, der skal være i orden. Det nytter for eksempel ikke meget, at en mobiltelefon kan wappe, få pc?en på internet og riste brød, hvis displayet er så småt, at man ikke kan se, hvad man laver.

Fyldig omtale af hvert produkt, inklusive baggrunden for karaktergivningen, finder man i PC World nr. 16/2000.

Bedst i test
Nokia 7110
Dette er verdens første WAP-telefon, og som sådan er den også kendt. Det er imidlertid ikke en rimelig karakteristik af Nokia 7110 blot at betragte den som WAP-scenens ældste. For telefonen har en række andre kvaliteter, som alt i alt gør den til testens bedste produkt.

Siemens S35i
Siemens taber med et enkelt knurhår til Nokia. Blot én decimal er der til forskel. I sidste års test var det omvendt. Og eftersom Siemens S35i er noget billigere end testens vinder, gør Siemens sig i det mindste fortjent til prædikatet "Godt Køb".

Læs hele testen i PC World nr. 16/2000.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere