Intel betaler 6,2 milliarder til AMD

AMD dropper nu alle monopol-anklager mod Intel og får til gengæld 6,2 mia. kr.

De to chipfirmaer Intel og AMD har indgået en meget omfattende aftale som afslutter alle igangværende juridiske stridigheder mellem de to firmaer, herunder retssager om monopol-misbrug og patentkrænkelse. AMD trækker alle sine anklager mod Intel tilbage, herunder en retssag i USA og to sager i Japan. Det gælder også for den EU-klage, som i maj fik EU-Kommissionen til at idømme Intel en rekordbøde på intet mindre end otte milliarder kroner.

EU mener at Intel har givet pc-producenter og forhandlere skjulte rabatter på betingelse af, at de kun køber processorer fra Intel. Chipgiganten har også betalt for at forsinke lanceringen af produkter fra konkurrerende firmaer. Intel har efterfølgende appelleret denne afgørelse.

Intel har til gengæld anklaget AMD for at krænke en eksisterende aftale om krydslicensering af patenter, fordi AMD har flyttet sin chipproduktion ud i det nye selskab Globalfoundries.

Men nu er alle anklager fra begge sider droppet. Den nye aftale mellem Intel og AMD betyder at Intel skal betale 6,2 milliarder kroner til AMD. Desuden har de to firmaer indgået en aftale om at licensere hinandens patenter i de næste fem år. Intel skal også overholde en række krav til firmaets forretningsmetoder, herunder at selskabet ikke må tilbyde rabatter på betingelse af, at kunderne ikke køber processorer hos konkurrenten.

På den amerikanske børs steg AMDs aktiekurs med 20 procent efter meldingen om det nye forlig, mens Intels aktiekurs var stort set uændret.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere