Ricoh kræver SKI-svar

SKI fastholder kopi- og printkontrakter indtil et nyt udbud er gennemført. Ricoh vil have en forklaring.

Statens og Kommunernes Indkøbs Service, SKI genudbyder nu sin rammeaftale om indkøb af kopimaskiner og printere. Det sker efter at SKI har tabt en klagesag om fejl i udbuddet i den hidtidige aftale.

SKI lavede indkøbsaftalen tilbage i juni med otte leverandører, Atea, Canon, HP, Konica Minolta, Lexmark, Oce, Sharp og Xerox. I alt ni leverandører havde budt på aftalen, men Ricoh blev som den eneste ikke valgt. Nu kræver Ricohs administrerende direktør Per Hagklint en forklaring fra SKI.
Han beskriver SKI-aftalen som »meget vigtig« for Ricoh. Gennem selskaberne NRG/Gestetner og Ikon Office Solutions har Ricoh været med på de seneste fire rammeaftaler, fortæller han. Han vil i løbet af ugen kontakte SKI for at få et svar på, hvad SKI vil gøre.
»SKI’s vurdering var forkert. Vi har vundet en tydelig sejr, og det håber jeg, at SKI forstår,« siger Per Hagklint.

Genudbud
Klagenævnet for Udbud afgjorde i sidste uge, at SKI på alle fire klagepunkter har forbrudt sig mod EU-reglerne, der skal sikre, at alle leverandører bliver behandlet lige og at offentlige udbud bliver gennemsigtige, så leverandørerne ved, hvad de bliver bedømt på.

SKI er dog ikke enig i klagenævnets afgørelse. Administrerende direktør i SKI, Niels Frederiksen vil ikke fortælle, hvor han mener, at klagenævnet har taget fejl, men oplyser at han nu vurderer, om SKI vil tage sagen til landsretten.

»Vi mener den måde, vi har evalueret på er fornuftigt, og det mener klagenævnet ikke,« siger Niels Frederiksen.

På trods af, at SKI taber på samtlige fire punkter, som der er blevet klaget på, så vil SKI ikke annullere de kontrakter, som de allerede har indgået med de vindende kopi- og printerleverandører. I stedet nøjes man med at genudbyde den del af kontrakten, som Ricoh har klaget over. I mellemtiden kan kommunerne stadig købe ind på aftalen.

»Klagenævnet har annulleret tildelingsbeslutningen, men har ikke frigjort os fra selve kontrakterne. Vi kan ikke bryde kontakterne, for så vil vi skulle betale erstatning til dem, vi har kontrakterne med,« siger Niels Frederiksen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere