Artikel top billede

Thyregod: Bankbetaling er årets juridiske hjerneblødning

Opblødningen af betingelserne for e-mærket møder hård kritik fra Proshops direktør, Poul Thyregod.

Direktør i onlineforhandleren Proshop, Poul Thyregod, reagerer skarpt på nyheden om, at e-mærkede webbutikker for fremtiden får lov til at tilbyde betaling gennem overførsel af penge fra kundernes egne bankkonti.

»Det er fuldstændigt vanvittigt. E-handelsfonden kender udmærket de problemer, som betaling via bankoverførsler kan føre til. Så det er årets juridiske hjerneblødning, når fonden så alligevel giver e-mærkede butikker den mulighed,« siger Poul Thyregod.

Han nævner, at der gennem tiden er en række eksempler på webbutikker, som er gået ned med den konsekvens, at kundernes ikke har kunnet få betaling retur, selvom de aldrig har modtaget de bestilte varer. Poul Thyregod mener, at e-handelsfonden dermed stiller kunderne ringere og på længere sigt skader handlen på internettet.

»For ikke ret lang tid siden røg Getmore ud i problemer, og jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange kunder, der ville være kommet i klemme, hvis de som e-mærket butik havde haft adgang til betaling direkte fra kundernes bankkonti,« siger Poul Thyregod, som også nævner konkursen i fladskærmsforhandleren Alfaview, som et eksempel på, hvad bankbetalinger kan føre til.

»Hvis en forhandler får problemer med likviditeten, vil det være fristende at tilbyde rabat til kunder, der betaler med bankoverførsel, bare for at få penge i kassen.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Data engineer til cloud-baseret dataplatform

Visma DataLøn og ProLøn

Leder til udviklingsteam

FlexDanmark

FlexDanmark Direktør

Jyske Bank

Java-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere