Ny del af Ehusets konkursbo solgt

Det er lykkedes kuratorerne i konkursboet efter Ehuset, tidligere Dansk Data Elektronik, at sælge en bid mere af forretningen. Amerikanske Mentor Graphics har købt aktiviteterne i chip-selskabet DDE-EDA. Det sikrer kreditorerne omkring otte millioner kroner.

Endnu et kapital er skrevet i sagaen om Dansk Data Elektronik, en af Danmarks første hardwareproducenter, der under navnet Ehuset gik konkurs for to år siden.

Det er lykkedes selskabets konkursbo at komme af med en af de sunde virksomheder i koncernen, DDE-EDA.

CSC købte hovedparten af aktiviteterne i Ehuset umiddelbart efter konkursen. CSC ville dog ikke have noget med DDE-EDA at gøre, fordi selskabet ikke passede ind i forretningen.

Der er også nærmest tale om et levn fra Dansk Data Elektronik hardwareproduktion. DDE-EDA udvikler nemlig værktøjer, der hjælper med at designe, hvordan flere chips kan sidde sammen på én komponent. I chipsproget hedder det packaging.

Der er tale om en sund virksomhed, som kuratorerne i Ehusets konkursbo, højst usædvanligt, valgte at drive videre i stedet for at lukke den ned eller sælge den over hals og hoved.

Den køber er fundet nu. Verdens største virksomhed inden for design af packaging, det Nasdaq-noterede Mentor Graphics med 3500 medarbejdere, har købt aktiviteterne ud af DDE-EDA.

Selskabet har 23 medarbejdere, heraf de 10 i Danmark og resten i Sverige og USA, og Mentor Graphics har selv to ansatte herhjemme.

Det er et led i aftalen, at købsprisen ikke bliver offentliggjort, men der er dog et lille hint. Kuratoren i Ehusets konkursbo, Michael Ziegler, har tidligere anslået over for kreditorern, at der bliver otte millioner kroner til boet. Først skal DDE-EDA dog likvideres, og den proces er startet.

De største kreditorer i konkursboet efter Ehuset er Jyske Bank, som har anmeldt krav på 67 millioner kroner, og Nordea med krav på 45 millioner kroner. Der er dog ikke tale om bankernes tab, men bruttotal, forklarer Michael Ziegler, blandt andet med henvisning til, at Ehuset solgte sine ejendomme til Nordea og lejede dem tilbage igen.

- Handlen med CSC kom i stand usædvanligt hurtigt. Vi skønnede sammen med hovedkreditorerne, at det bedste var at drive DDE-EDA videre i en længere periode, fordi der er tale om en sund virksomhed. Det hænger også sammen med den motivation, der er for medarbejderne i virksomheden, forklarer Michael Ziegler.

Han har blot ventet på den rigtige pris for DDE-EDA, og da den kom, slog han og bankerne til.

Mentor Graphics beholder udviklingen i Danmark, men vil selv varetage salget af de systemer, som DDE-EDA leverer.

I det senest offentliggjorte regnskab havde DDE-EDA en omsætning på 14 millioner kroner et underskud på knap en halv million kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere