Redaktøren mener: De nye pionerer

It-ikonernes tid er forbi. Men det betyder ikke, at branchens dynamik er væk.

For nylig skrev en af mine amerikanske kolleger, at it-ikonernes tid er forbi. Der er ingen ny Bill Gates, Steve Jobs, Michael Dell eller Linus Torvalds på vej. It-klimaet er ikke til det. Pionertiden er ovre. Grundlaget er opfundet, og nu skal der blot forfines på det eksisterende.

Herhjemme kan det også være svært at se vor tids Anders Hejlsberg (ham der opfandt Turbo Pascal-kodesproget og andre ting, hvis nogen skulle have glemt det) - eller vor tids Damgaard-brødre for den sags skyld.

Men det er en misforståelse at tro, at mangelen på den unge industris pionerer er et tegn på, at branchen er på skrump. Tvært imod.

En undersøgelse i denne udgave af CRN viser, at mange branchefolk ser en udbredt tendens til konsolidering - altså at der bliver færre aktører i branchen, og at de, som er tilbage, bliver større. Paradoksalt nok mener de samme branchefolk, at konsolideringen kun vil ramme alle andre virksomheder end deres egen. Se undersøgelsen på »Kanalen i Tal«-siden.

Så hvad skal man tro?

Realiteten er, at der foregår en konstant konsolidering. Virksomheder bukker under og andre opsluges. Men der bliver ikke færre af den grund. Fra min udsigtspost kan jeg konstatere, at der er en nærmest konstant strøm af nye forhandlere, distributører og leverandører på det danske marked.

Helt uden statistisk belæg vil jeg endda sige, at strømmen er blevet mere brusende det sidste års tid. Flere og flere nye virksomheder henvender sig til CRNs redaktion for at markere deres eksistens.
Kanalen er med andre ord sund og livlig. Fremtidens pionerer bliver de virksomheder, som er i stand til at agere i den nye situation i en branche, som forlængst har trådt barneskoene. Ikon-værdien er dog næppe så høj som tidligere, må jeg indrømme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere