Supersize me?

Det kræver ansvarlighed, indsigt og empati at være den dominerende spiller på markedet. Det savner man nogle gange hos de store it-producenter, som i stigende grad styres ud fra en amerikansk verdensopfattelse.

 For selvfølgelig kan også Danmark skrues ned i en on-size-fits-all-model, som fungerer på det nordamerikanske marked. At både den danske erhvervskultur og erhvervsstruktur ser meget anderledes ud, spiller en mindre rolle – for producenterne.

Ser vi på den aktuelle sag med Microsoft, der igen strammer skruen og kræver udvidede kompetencer af forhandlere, som gør at en række mindre forhandlere tvinges til at fakturere gennem større forhandlere - ja, så taler vi om et marked, der på ingen måde ligner det amerikanske. Og om et produkt, der er rent dansk - efter Microsoft eget ønske.


Det handler om, at set med amerikanske briller, så er salg godt, og mere salg er meget godt. Kan man få kunden til at betale for ekstra pomfritter og en stor cola til sin burger - »Supersize me«, som det hedder hos en stor burgerkæde - når man lettere sine kvartalsmål. Derfor skal forhandlerne klædes på til at sælge hele produktpaletten.


En del af ønsket om »højere kompetencer« bunder også i ønsket om krydssalg. Nogle Server- og Office-licenser pynter godt oveni salget af den oprindelige C5-løsning.


Microsoft skal selvfølgelig kræve stærke kompetencer af sine forhandlere, men de skal også bunde i hvordan virkeligheden ser ud på markedet - det danske altså.


Derfor skal Microsoft, som den gigant de er, træde varsomt, og undgå at fremtvinge en konsolidering bare for at fremtvinge en konsolidering – fordi verden ser sådan ud fra Redmond.


C5 er et også produkt rettet mod de helt små virksomheder og de specielle nichevirksomheder. Og det et særligt marked, hvor små spillere kan agere mere smidigt og i nogle tilfælde bedre, end de større forhandlere.


Stort er ikke nødvendigvis godt. Selv om det er budskabet fra Redmond eller Silicon Valley.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere