Computerworld spørger:Hvad er vigtigt hos en it-leverandør - og hvem gør det rigtigt? Deltag og vind B&O-udstyr.

Artikel top billede

XP har mere malware end Windows 7

De gamle Windows-versioner bliver langt oftere ramt af malware end de nye udgaver, ifølge Microsoft-rapport.

Microsoft har netop udgivet sin Security Intelligence Report som beskæftiger sig med sikkerhedshuller, sårbarheder og malware-inficeringer i 2010. Den fortæller at antallet af inficeringer er væsentlig højere på de gamle computere med XP end under den nyeste udgave af Windows.

Faktisk er der næsten otte gange flere malware-tilfælde under den mest usikre version af operativsystemet – Windows XP SP2 32-bit – end under den mest sikre – Windows 7 64-bit.

Den gennemsnitlige infektionsrate ligger på 19,3 ud af 1.000 computere for Windows XP SP2 32-bit, mens den kun er på 2,5 for Windows 7 64-bit.

Softwarefirmaet har selvfølgelig en god grund til at ønske at kunderne skal gå ud og købe en ny version af Windows for at forbedre sikkerheden. Derfor har Microsoft også længe hævdet, at Windows 7 er mere sikker end de gamle versioner.

Men rapporten rummer også tal, som ikke alene kan forklares med Microsofts ønske om at sælge mere software. Generelt er antallet af inficeringer nemlig altid lavere under 64-bit- end under 32-bit-versioner.

Det kan skyldes at det stadig er de mest teknisk kyndige brugere, der installerer 64-bit Windows, og de er så også dygtigere til at beskytte sig mod malware.

Men forklaringen kan også være, at 64-bit Windows understøtter det såkaldte Kernel Patch Protection.

Windows Vista ligger midt i mellem XP og Windows 7 – her er der omtrent 10 inficeringer per 1.000 computere for 32-bit-udgaven med SP2 og 7,5 inficeringer for 64-bit udgaven.

For Windows XP brugere kan man allerede forbedre sikkerheden ved at installere SP3, mens Vista-brugere også med fordel kan installere SP2, ifølge rapporten.

På server-siden har Windows Server 2008 R2 omtrent halvt så mange inficeringer som Windows Server 2003.

Men rapporten fortæller også, at de fleste sikkerhedshuller ligger i applikationerne – ikke i browseren eller operativsystemet.

Microsoft stopper snart med at udsende sikkerhedsopdateringer til sin Office XP pakke, men fortsætte med at patche det meget populære Windows XP frem til 2014.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, Horsens: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

10. april 2025 | Læs mere


BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere