Dansk forhandler klar med Ipad

Det er nu muligt at købe amerikanske iPad via den danske webbutik Avelyn.com. Prisen er dobbelt af den amerikanske.

Kolding-firmaet Avelyn.com er begyndt at sælge iPads via firmaets webshop. De kommer fra USA, men priserne er dog langt fra amerikanske. Den billigste model, en Ipad med 16 gigabyte hukommelse, koster 5.499 kroner hos Avelyn.com – samme model koster 2.700 kroner i USA. Det er altså omtrent dobbelt så dyrt som over there.

»En af vores leverandører er begyndt på at importere Ipad. Det sker fuldstændig i overensstemmelse med EU-reglerne,« siger Anders Ibsen, administrerende direktør for Avelyn A/S.

Han vil ikke fortælle, hvem leverandøren er. Det er der måske en god grund til. Apple har først lovet en international lancering senere på året, og for tre år siden fik mobilbutikken Telekæden trusler om retssager fra Apple, hvis Telekæden ikke stoppede med at sælge de hypede telefoner. Dengang hang det sammen med, at Apple selv ønskede at vælge forhandlere.

At prisen er dobbelt så høj som i USA er naturligt, mener Avelyn.com.

»Sådan er det jo. Hvis man kigger på Apple-produkter i det hele taget, så ligger priserne et godt stykke over, hvad man kan få dem for i USA. Vi skal betale moms og transport. Vores profit er ikke særlig høj,« siger Anders Ibsen.

Vil prisen blive sænket, når flere begynder at føre Ipad i Danmark?

»Ja, det er vel en naturlig konkurrencesituation, at prisen bliver justeret. Men egentlig betyder vores lave profit, at vi ikke kan sætte prisen meget længere ned,« siger Anders Ibsen.

Ifølge Anders Ibsen har Avelyn.com solgt over 200 Ipads, siden firmaet begyndte at sælge dem sidste uge.

Anders Ibsen påpeger, at Ipad har begrænsninger for den danske bruger. Endnu er der ikke danske e-bøger i Apples webbutik, siger han, og desuden har den amerikansk tastatur. Det betyder, at eksempelvis ”a” skal holdes nede for at blive til ”å”.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere