Nyt Berlingske-site glemte SEO

"Det svarer til at lukke hovedindgangen og tvinge kunderne ind af kældervinduet," siger søgemaskine-ekspert om relanceret hjemmeside.

Den gamle tante, Berlingske Tidende, trak i sidste uge i fine, nye klæder og fik en grafisk og teknisk overhaling af både den trykte og digitale avis. Sidstnævnte hedder nu kort og godt B.dk.

Men i begejstringen over de nye klæder har Berlingske glemt at fokusere på et vigtigt område: Søgemaskineoptimering. Det mener Mikkel DeMib Svendsen, der selv lever af at rådgive netsider om at gøre sig godt i søgeresultaterne.

Han peger på, at det kræver store overvejelser at skifte domænenavn som Berlingske gør til B.dk, og han mener ikke, at Berlingske har forberedt sig nok. De fleste gamle sider fra Berlingske.dk bliver viderestillet til det nye domæne, men andre melder om 404-fejl. Altså at siden fejlagtigt ikke længere eksisterer. Det kan få konsekvenser for avisens placering i Google, der på den måde tror, at Berlingske har fjernet siderne.

Ifølge en lidt firkantet sammenligning af Mikkel DeMib Svendsen svarer det til, at en butik på Strøget i København vælger at lukke hovedindgangen og i fremtiden forventer, at kunderne finder vej gennem kældervinduet – i øvrigt uden at informere kunderne om det.

Mere konkret lyder hans kritik således:

”Problemet er, at dels har de nu smidt en fandens masse sider ud af Google, som med garanti har givet dem en pæn klat trafik. Det stopper meget snart – langt hurtigere end de får de nye sider indekseret og optimeret. Og dels mister de nu al den linkværdi, som de gennem årene har opbygget til de mange sider, de nu har dumpet. Specielt det sidste har alvorligt negative og langsigtede virkninger,” siger Mikkel DeMib Svendsen.

Manglende viderestillinger og kedelige 404-sider

Helt konkret bygger Mikkel DeMib Svendsen sin kritik på, at han hurtigt kan finde gamle artikler fra Berlingske, som Google allerede har indekseret, men som nu ikke kan findes på den nye B.dk-side.

Bruger man Berlingskes egen søgefunktion, dukker denne artikel for eksempel frem: www.berlingske.dk/politik/s-sf-12-minutter-er-ikke-nok-0 Klikker man på linket, havner man dog ikke på artiklen men en 404-side, der ikke er meget meddelsom. Til trods for at Berlingskes database har den rigtige artikel liggende: www.b.dk/politik/s-sf-indroemmer-12-minutter-er-ikke-nok

På samme måde har Google tidligere indekseret temasiderne www.berlingske.dk/islam - www.berlingske.dk/kongehuset som nu ender blindt, selv om Berlingske ikke er holdt op med at skrive om emnerne (www.b.dk/tagged/Islam - www.b.dk/tagged/Kongehuset).

"Det tager mange år at få gode naturlige links. At smide en masse af de sider ud, som man har links til, er virkelig en dum strategi. De kunne næsten ligeså godt have tømt kassebeholdningen ud over Rådhuspladsen," lyder det provokerende fra Mikkel DeMib Svendsen, der også har sendt sin SEO-bog som en håndsrækning til folkene i det gamle Berlingske Officin.

Hos Berlingske Media, som det hedder i dag, takker man for bogen, men mener ikke, at man har specielt brug for den.

"Da vi ændrede domænet fra Berlingske.dk til B.dk, fokuserede vi ligesom alle andre ville gøre i den situation på at håndtere de vigtigste opgaver først," siger teknisk udviklingschef for Berlingske Media, Christian Mark Christensen.

"For os er det mest vigtige vores digitale artikel-arkiv på mere end 450.000 artikler, der går 10 år tilbage. Derudover har der været ca. 100 manuelt opsatte temasider, som vi desværre ikke har haft klar til lanceringen. Nogle af de 100 nedlægges, og erstattes med redirects til vores automatisk genererede tag-sider. Dette arbejde er snart færdiggjort. Du kan derfor sige, at vi til vores relancering valgte at fokusere på at åbne 450.000 butikker på strøget, og har haft en lidt senere åbning på de sidste 100," siger han.

Det nye Berlingske-layout er meget inspireret af New York Times, der har et meget skrabet design. Transformationen af Berlingske.dk til B.dk har dog kastet denne kradse anmeldelse af sig hos K-forum.dk. Samme medie bragte i går et modsvar fra onlineredaktør hos Berlingske Troels B. Jørgensen, der både imødekommer og tilbageviser noget af kritikken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere