GN og Thrane & Thrane på top10 liste

To danske firmaer er på top ti listen over europæiske virksomheder, der putter flest penge i udvikling og research af udstyr til teleindustrien.

En netop offentlliggjort liste over, hvilke firmaer i europa, der bruger flest penge på at udvikle udstyr til telindustrien har to danske virksomeheder med.

Det er virksomehederne GN Store Nord samt Thrane og Thrane . Listen er netop offentliggjort og er baseret på tal fra 2007.

GN Store Nord, der er nummer fem på listen, laver høreapparater og headsets, mens Thrane og Thrane udvikler radioudstyr og ligger nummer syv.

Danmark og Frankrig er de eneste lande med to virksomheder på listen. Frankrig har Alcatel-Lucent og Wavecom med. Finske Nokia topper listen med forskning på svimlende 40 milliarder kroner i år 2007. De danske firmaer postede ifølge listen henholdsvis 540 og 218 millioner kroner i forskning og udvikling.

EU halter bagefter
Listen er i en ny rapport fra EU-Kommissionen om forskning og udvikling i it- og telesektoren.

Generelt halter EU voldsomt bagefter lande som USA, Canada, Japan og Sydkorea omkring IKT-sektorens rolle i økonomien. Det skyldes, at Europas virksomheder i it- og telebranchen er mindre og oplever langsommere vækst i forhold til USA.

Men i forhold til andre EU-lande er Danmark godt med. Vi ligger nummer tre, mens Finland og Sverige, hvor giganterne Nokia og Ericsson har hjemme, ligger nummer et og to, når det gælder, hvor stor en del af økonomien it- og televirksomhederne fylder i økonomien.

EU-landene skal fordoble deres investeringer i IKT-sektoren, mener Neelie Kroes, EU-Kommissær for Digital Agenda. Det er nødvendigt for at kunne nå det overordnede mål om, at EU skal bruge tre procent af økonomien på forskning og udvikling, siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere