Dell certificerer sine første kanalpartnere

Knap et år efter at Dell slog dørene op for sit nye partnerprogram, er de første forhandlere nu blevet udnævnt som certificerede partnere.

Hardwareproducenten Dell tager nu endnu et skridt ud i salgskanalen med certificering af de fem første partnere på det danske marked.

De fem forhandlere, som nu har opnået den eksklusive status, er NEMA pf, SCT Nordic A/S, Itera Consulting Group, ADP Dealer Services og IT Company A/S. De fem har det til fælles, at de er forholdsvis stærkt specialiserede nicheforhandlere med fokus på blandt andet SMB-markedet.

Siden Dell i foråret slog dørene op for sit kanalprogram, har et større antal forhandlere registreret sig som partnere hos producenten, men nyheden om de første certificerede partnere bliver fra Dells side betegnet som en vigtig milepæl i omstillingen til den ny forretningsstrategi, der supplerer det direkte salg til kunderne med et strategisk forhandlersamarbejde.

Dells skandinaviske kanalchef, Marcus Lindqvist, ønsker ikke at oplyse det præcise antal partnere på det danske marked, men han spår at det i fremtiden vil være en »mindre del« af de registrerede partnere, som vil opnå certificering på linje med de fem frontløbere.

»Grundlaget for vores partnerprogram er dialogen med forhandlerne, og den værdi som vi i samarbejde kan skabe for vores kunder. Derfor er det logisk, at de første certificeringer går til mere specialiserede nicheforhandlere, som har stærke kompetencer på et bestemt område,« siger Marcus Lindqvist, som dog ikke vil afvise, at Dell i fremtiden vil gå i tættere samarbejde med mere traditionelle volumen-forhandlere.

»Vi samarbejder gerne med forhandlere, der har et bredere fokus,« siger Marcus Lindqvist, som samtidig peger på, at Dell allerede i dag har et tæt samarbejde med Dustin på det svenske marked.

Hos de nyligt certificerede Dell-partnere, er der tilfredshed med over at være med i Dells første certificeringsbølge.

»Dell er en strategisk vigtig samarbejdspartner for os, og nu rykker vi endnu tættere på hinanden. Vigtigst er det, at Dell forstår de krav, vores kunder stiller til os i den daglige forretning, og at de står til rådighed for os,« siger direktør i NEMA pf, Christian Nagata.

Hos SCT Nordic A/S, der betegner sig som førende leverandører af storage-, backup- og arkiveringsløsninger, har man indtil for kort tid siden opfattet Dell som en konkurrent. Her kom samarbejdet i stand på grund af udsigten til at kunne udvide forretningen.

»Efter Dells overtagelse af EqualLogic og deres partnerprogram oplevede jeg Dells folk som både konstruktive og dialogsøgende, og på det grundlag har vi søgt et tættere samarbejde. Udover at vi nu får adgang til Dells ekspertise, produktsortiment og brand, åbner samarbejdet nye forretningsmuligheder for os,« siger Thorkil Hansen, administrerende direktør i SCT Nordic A/S.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere