Bording Data reddet af ejer

Den hårdt ramte software-leverandør Bording Data har skilt sig af med hver tredje medarbejder i det forgangne år. Otte millioner redningskroner fra moderselskabet sikrer den fortsatte drift, og ledelsen forventer at nå et nulresultat i 2003.

Bording Data har taget konsekvensen af det vigende marked og tilpasset forretningen drastisk.

I det forgangne regnskabsår har selskabet skåret omkostningerne ind til benet og blandt andet sagt farvel til omkring hver tredje af de godt 100 medarbejdere.

Det er sket ved at skære bestemte forretningsområder fra og satse på kernekompetencen, der er software til håndtering af dataoverførsler og logistik i detailhandlen og i avisbranchen.

- Vi har valgt at droppe en række forretningsområder, som vi ikke har fået det forventede resultat ud af, siger administrerende direktør Ernst Lykke Nielsen.

- Blandt andet har vi tidligere satset en del på at udvikle og sælge e-handelsløsninger og infrastruktur til dotcom-virksomheder, forklarer han.

Otte millioner kroner ind fra ejer

For at sikre den fortsatte drift har selskabets moderkoncern tilført otte millioner kroner i kapital. Det er sket ved, at Bording Datas ejer, industrikoncernen F.E. Bording, har valgt at konvertere en gæld til ansvarlig lånekapital.

Ernst Lykke Nielsen havde selvfølgelig helst set, at hans selskab havde klaret sig uden økonomisk indsprøjtning fra moderselskabet, men han mener, kapitaltilførslen viser, at Bording Data er en integreret del af en koncern, og som sådan er godt positioneret til at ride stormen af.

- Vi har nu skåret udgifterne så meget ned, at de stort set modsvarer det tab, vi havde sidste år, så derfor er vi fortrøstningsfulde, siger Ernst Lykke Nielsen, der ikke mener, hans virksomhed er hårdere ramt end så mange andre i branchen.

Spår nulresultat i 2003

Han spår med udgangspunkt i tallene for første kvartal, at Bording Data kommer ud af 2003 med et ordinært resultat før skat, der ligger omkring nul.

- Men det forudsætter, at det nuværende niveau opretholdes, og det er aldrig til at vide, siger han med henvisning til krigen i Irak og udbredelsen af SARS.

Bording Data A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning55,763,9
Resultat af primær drift (EBIT)-10,1-6,9
Resultat før skat -10,4-7,0
Resultat-7,4-5,0
Egenkapital5,44,8
Antal ansatte89100
Bording Data kom ud af 2002 med de dårligste nøgletal i mange år.

Resultatet blev et minus på 7,4 millioner kroner ud af en omsætning på 55,7 millioner kroner, mod et underskud året før på 5 millioner ud af en omsætning på 64 millioner kroner.

- Vi har formået at flytte forretning fra hardwaresalg, der i 1998 stod for 65 procent af omsætningen, over på salg af licenser og konsulenttimer. Nu udgør hardware omkring otte procent af vores forretning, og den strategi vil vi fastholde, siger han.

- Vi er blevet ramt, men vi skal nok komme ud på den anden side, og med mere end 30 års erfaring på bagen, er vi godt positioneret, når opsvinget kommer. Om det så bliver sidst i år eller først i 2004, siger Ernst Lykke Nielsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere