Deltaco kritiseret for kort garanti

Tilbehørsdistributøren Deltaco går imod branchepraksis og sparer hyldegarantien overfor forhandlerne, der mister retten til reklamation i takt med, at varen ligger på lager.

Forhandlere kritiserer Deltaco for at have en urimelig stramme regler for, hvor lang reklamationsperioden er. I modsætning til praksis hos andre distributører, begynder tilbehørdistributørens reklamationsur at tælle nedad i samme øjeblik, varen bliver solgt til forhandleren.

Andre it-distributører giver typisk forhandleren et eller to års garanti eller reklamationsret for det tidspunkt, hvor forhandleren sælger varen slutkunden, og det betyder, at Deltaco-forhandlerne har kortere reklamationsfrist end hos andre distributører, og at de mister retten til at reklamere, hvis varen ligger på hylde i hele reklamationsperioden.

Hos Ultimate Trading, der sælger tilbehør til mobiltelefoner har direktør Jim Jensen tidligere handlet enkelte varer hos Deltaco. Han studsede dengang over den særlige formulering i Deltacos handelsbetingelser. Deltacos tilbyder mængderabat, og det lægger op til, at forhandlerne køber hele kolli af en vare, så de kan ligge på hylden og vente på at blive solgt. Han undrer sig over, at forhandlerne kan blive sorteper, hvis varen har været længe i butikken.

»En vare bør ikke gå i stykker, selv om den ligger på en hylde uden at blive solgt. Hvis vi skulle have handlet meget, ville betingelserne få os til at vælge Deltaco fra,« siger Jim Jensen.

Løber fra ansvar

Direktøren i den forhandlerejede indkøbskæde CBC Peder Hvejsel støtter kritikken og peger på, at det er almindeligt, at distributører giver reklamationsret fra det tidspunkt, hvor slutkunden køber varen. Han efterlyser ansvarlighed fra Deltacos side, så forhandlerne ikke skal stå alene med reklamationsansvaret.

»Det er at efterlade forhandlerne i et vakuum, fordi de så selv hæfter for den sidste tid,« siger Peder Hvejsel.

Deltacos danske administrerende direktør Ronny Enghoff bekræfter, at distributøren har stramme regler for, hvor længe forhandleren kan få garanti, og forsvarer sine stramme regler med praktiske og økonomiske hensyn.

»Deltaco tilbyder ikke "hyldegaranti". Producenterne forlanger oftest en omfattende bevisførelse, på at en vare vitterligt har "ligget på hylde", for at være villige til at erstatte/reparere den udover deres officielle garantiperiode. Vi vælger i stedet at spare på ekstra administration og fokuserer på at sælge vores varer så billigt som muligt,« siger Ronny Enghoff.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere