Microsoft tillader ændringer i software-kerne

For første gang nogensinde har Microsoft sagt ok, til at hardware-producenter kan ændre i kernen af Windows CE-software, der bruges til lommecomputere og mobiltelefoner. Salget af CE-software ligger i den mindste af Microsofts syv divisioner.

Softwaregiganten Microsoft har givet grønt lys for ændringer i kernen på en del af koncernens software.

Hidtil har det eneste skridt i retning af åbenhed været muligheden for, at regeringer og visse store selskaber kunne få lov at studere koden i Microsofts produkter, men indtil i går, onsdag, var det forbudt af ændre i koden.

I et forsøg på at være mere åben, lancerer Microsoft nu licens-programmet "delt kode".

Det giver hardware-producenter mulighed for at ændre i koden på Windows CE-software, der blandt andet bruges i håndholdte computere, mobiltelefoner, kasseapparater og robotter, skriver Reuters.

Uden ekstrabetaling

Hardwareproducenterne, der indtil videre tæller blandt andre Hitachi og Samsung, betaler i forvejen licens for at indbygge Windows CE i deres produkter, og den nye ordning betyder, at de kan ændre i koden uden ekstra licensbetaling.

Den nye holdning hos Microsoft giver udviklere mulighed for at ændre i de basale features i Windows CE og eksempelvis at tilføje funktionalitet, som kan bruges til et digitalkamera eller en trådløs forbindelse.

Hurtigst voksende division

Microsofts Windows CE-division er den mindste af de syv divisioner målt på omsætning, men den er samtidig den hurtigst voksende.

I 2002 sikrede salg af produkter fra den division 469 millioner kroner ud af Microsofts samlede omsætning på 196 milliarder kroner.

Mens Microsofts samlede omsætning i 2002 voksede med 12 procent, steg salget af Windows CE- med 62 procent.

Microsofts teknologichef, Craig Mundie, siger til Reuters, at der ikke er nogen efterspørgsel i markedet efter at få lov til at ændre kildekoden i andre Windows-produkter.

- Vi forventer ikke, at der bliver mulighed for en kommerciel ændring af Windows i den nuværende situation, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere