Telmore-overskud blev større end forventet

Masser af nye kunder med hang til SMS'er var med til at banke mobilselskabet Telmore fra minus til plus sidste år. Overskuddet landede på 31 millioner, og Telmore forventer ny fremgang i år.

Midt i et hårdt presset marked lykkedes det sidste år for mobilselskabet Telmore at tjene 31 millioner kroner. Særligt de unge kunders storforbrug af SMS har skæppet godt i kassen hos Telmore, som samtidig har formået at holde omkostningerne nede.

Telmore-stifter Frank Rasmussen kalder da også resultatet for "yderst tilfredsstillende" og bedre end ventet.

- Vi er ellers nogle konservative fætre, for vi har set alt for mange ophøjede forventninger i denne her branche, siger Frank Rasmussen.

Selskabet opgiver ikke omsætningen i sit årsregnskab, men Frank Rasmussen røber alligevel, at den blev på 175 millioner kroner og dermed steg "kraftigt" i forhold til året før.

Afviser SMS-afhængighed

Telmore var ved udgangen af 2002 oppe på at have 206.000 kunder, og de talte og SMS'ede så meget, at 2001-underskuddet på 20 millioner kroner blev vendt til det solide overskud.

Alligevel afviser Frank Rasmussen, at selskabet er blevet for afhængig af de hidtil guldbelagte SMS'er, som nu er på vej ned i pris.

Telmore A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning175,0-
Resultat af primær drift (EBIT)32,1-19,7
Resultat før skat 34,1-19,7
Resultat31,019,7
Egenkapital1,1-14,3
Antal ansatte3620
- Vi har nogle meget tunge SMS-brugere. Men vi er selv næsten gået forrest i priskrigen og har en ekstremt stor volumen. Derfor kan vi få gode priser, så det er næppe så farligt for os, som det er for vores konkurrenter, siger han.

Ifølge Frank Rasmussen var der et plus på syv millioner kroner i første halvår, så overskuddet er først og fremmest hentet hjem i den anden halvdel af året.

Efter sidste år at have haft en stor negativ egenkapital er den nu i plus med 1,1 millioner kroner. Og Frank Rasmussen vil fremover investere i nye tiltag med firmaets egne penge.

Telmore er blandt andet på vej med GPRS og MMS, og Frank Rasmussen forventer, at de nu små 270.000 kunder vil bidrage til et endnu større overskud i år.

- Vi har også andre tjenester vej. Men da det er nye produkter, som vi selv udvikler, vil vi godt vente med at sige mere. Konkurrenterne skulle jo gerne halse efter, siger han.

Mere åben for samarbejde

Frank Rasmussen vil ikke sætte tal på, hvor mange kunder han forventer at have, når dette år er omme. Kun at han fortsat regner med stor tilgang på trods af hårdere konkurrence.

Der har i den seneste tid været spekulationer om, at TDC skal være interesseret i at overtage Telmore. Frank Rasmussen vil blot sige, at kanonregnskabet giver større mulighed for et samarbejde.

- Der er nok bedre mulighed for et samarbejde nu end for et år siden, siger han uden at ville give sin egen definition af ordet "samarbejde".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere