Cisco skal hjælpe Linksys på vej

Den amerikanske netværksproducent Linksys er klar til en nordisk offensiv. Og her kan den nye ejer, Cisco, være behjælpelig.

Amerikanske Linksys, der sælger netværksprodukter til små firmaer og hjemmebrug, er klar til en europæisk offensiv efter netop at være blevet overtaget af verdens største netværksproducent, Cisco.

Cisco håber med købet at få del i det voksende salg af trådløse netværk til private.

Omvendt skal Ciscos stærke navn løfte Linksys, som dog - i modsætning til ved samtlige andre Cisco-opkøb - får lov til at fortsætte som en selvstændig division.

- Det er strategien indtil videre, fordi vi netop har to forskellige forretningsmodeller med forskellige målgrupper, siger forretningsudviklingschef Robert Auci fra Linksys.

Han har i disse dage skiftet milde Irvine i Californien ud med det forårskolde Norden, hvor han og Linksys er på charmeoffensiv.

Samtidig med Ciscos køb af det privatejede Linksys for 3,5 milliarder kroner i aktier har Linksys åbnet kontor i Stockholm og er klar med en offensiv i de nordiske lande.

Mens Cisco leverer netværksprodukter til store virksomheder og blandt andet internetudbydere, har Linksys fået et solidt greb om billige løsninger til små firmaer og hjemmebrug.

Hård konkurrence i Europa

Linksys har en dominerende position inden for salg af trådløse netværksprodukter til små firmaer på hjemmemarkedet USA, men i Europa har konkurrenter som D-Link et forspring.

Det forspring skal blandt andet Cisco-navnet være med til at indhente. Nogle forhandlere har dog udtrykt bekymring for, om det nye ejerskab vil skubbe priserne på Linksys-produkterne i vejret.

- Vores strategi er - om noget - at få omkostningerne ned. Så de ikke bekymre sig om. Men hvis der sker prisstigninger, vil det være på grund af mere robuste løsninger, siger Robert Auci.

Analytikere har samtidig stillet spørgsmål ved, om kulturforskelle mellem Cisco og Linksys vil forbitre samlivet. Men det tror Robert Auci ikke.

Ciscos førstemand, John Chambers, og Linksys-stifteren Victor Tsao blev hurtigt perlevenner efter at have mødt hinanden. Blandt andet siges de at være lige nærige.

- Der vil altid være en overgangsperiode, men en af grundene til, at Cisco overhovedet købte Linksys, var de ens kulturer, forsikrer Linksys' udsendte.

Cisco skal hjælpe datteren

Linksys bliver i Danmark distribueret af firmaet Noblelink, og det samarbejde vil ifølge Linksys fortsætte og bliver muligvis udvidet.

Selv om Cisco har en organisation på plads herhjemme, vil markedsføringen af Linksys ske selvstændigt. Men der bliver sandsynligvis oprettet en Linksys-afdeling fysisk hos Cisco, og Robert Auci forudser i det hele taget en "kraftig ekspansion" i hele Norden i de kommende måneder.

- Cisco kan hjælpe Linksys verden over, så opkøbet vil helt klart hjælpe vores ekspansion globalt, forklarer han.

Linksys er nemlig "kun" til stede i 44 lande, mens Cisco er ægte global. Til gengæld har Linksys givet overskud i 59 kvartaler i træk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere