Pirater generer hackere

Selv udviklerne af de frygtede botnet-programmer er ramt af piratkopiering. De forsøger nu at hente hjælp hos deres ærkefjender - antivirus-firmaerne.

Det er svært at finde en ærlig tyv - og måske endnu sværere at finde en ærlig it-kriminel. Ihvertfald har Symantec fundet et underholdende eksempel på, at selv udviklere af botnet-programmer har problemer med piratkopiering.

Botnet-programmer bruges til at kapre og fjernstyre store netværk af malware-inficerede computere. De sælges gennem forskellige undergrundsfora på nettet - og med i pakken følger »licensbetingelser«, som det kendes fra store kommercielle softwarepakker.

Symantecs teknikere har kigget nærmere på licensvilkårene i en typisk botnet-softwarepakke. Her understreges det, at køberen hverken må fremstille kopier eller skaffe sig adgang til programmets binære kode.

Nu kan det være svært at se, hvordan en kriminel bande, der fremstiller denne type programmer, skulle være i stand til at sagsøge en af sine »kunder« for piratkopiering. Men de it-kriminelle har allerede forberedt sig på denne situation.

For licensaftalen indeholder følgende trussel:

»Klienten mister enhver form for teknisk support, hvis aftalen bliver overtrådt. Ydermere vil den binære kode til din bot omgående blive sendt til antivirus-firmaerne«.

Truslen er ikke til at tage fejl af. Hvis bot-koden bliver tilføjet til antivirus-programmernes signatur-databaser, så falder programmets værdi med det samme. Så det ser ud til, at de it-kriminelle har brug for deres ærkefjender - antivirus-firmaerne - for at forhindre, at deres »produkter« bliver piratkopieret.

Så næste gang din pc bliver inficeret, kan du måske risikere at se følgende besked på skærmen: »This virus is not genuine. Please contact your antivirus vendor«.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere