Salgschef med guitar

49-årige Michael Heegaard har i næsten 25 år arbejdet med salg for IBM. Og så spiller han guitar i et fritidsband.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Dynamikken. Der sker altid noget nyt, så man bliver holdt på tæerne. Der er altid nye konkurrenter og muligheder så det bliver aldrig kedeligt

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Jeg har fået mulighed for at arbejde med salg og marketing både lokalt, europæisk og globalt og for at være udstationeret i et par omgange. Hver gang lærer man noget, som man kan tage med sig videre. Det er tilfredsstillende hver gang man får sat sig ind i et nyt område, knækket koden og leveret resultaterne. Og så er jeg stolt af at have været en del af IBM's udvikling fra en organisation med primært fokus på hardware til i dag, hvor vi med en portefølje af produkter og services er bredere orienteret mod at skabe værdi for kunderne sammen med vore partnere.

Og hvad er du mindst stolt af?
De gange, hvor en konkurrent har set en åbning i markedet først. Det ærgrer mig.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Jens Tiedemann, nu COO hos Geritech. Vi var kolleger i Storage Systems Division hos IBM i New York. Jens lærte mig, hvordan man hurtigt får sine projekter igennem en kompleks global organisation og får ideer omsat til konkrete resultater.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Sandsynligvis i noget, der meget ligner det, jeg gør i dag. Jeg har typisk ikke lavet meget langsigtede karriereplaner men mere taget fat i de udfordringer, der lå lige for og koncentreret mig om, at få de konkrete opgaver løst og så tage næste skridt derfra.

Hvad laver du om 10 år?
Svært at sige, hvordan markedet ser ud så langt frem, men formentlig salg og forretningsudvikling inden for IT.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Så ville det være noget med musik - give nye bands mulighed for at komme frem, Der er masser af talent, som vi alle kunne have glæde af.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

Hvis vi bare konkurrere på pris og glemmer at fokusere på den værdi, vi kan skabe for kunder og partnere

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Sikre åbne standarder overalt for at drive innovation og konkurrence

Hvordan takler du arbejdspres?
Ved at holde overblikket over hvad der skal gøres, og så tage det fra en ende af. Det vigtigste er, at man ved hvad der mangler at blive gjort

Hvordan kobler du af?
Jeg bruger så meget tid som muligt med min famille. og jeg er meget afhængig af, at få løbet nogle lange ture for at få luft og energi. Derudover så spiller jeg guitar med nogle gode venner i et band, det er en fantastisk måde at bruge nogle andre sider af sig selv på.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere