Tidligere beretninger om, at net-udbydere pr. 15. september skal registrere alle brugere og datatrafik har skabt meget uro i geleddene. Frygten for at skulle bruge op til 100.000 kroner på et logningssystem har blandt andet været en trussel mod de mindre udbydere. Blandt andet Horestas medlemmer, der ofte kun tilbyder netadgang til deres gæster ville være hårdt ramt af en så stor udgift. Men der er dog en åbning i loven.
Kontaktdirektør Camilla Banja fra NoPayNet fortæller, at hvis man ikke er i besiddelse af folks navn, behøves man ikke registrere og logge det. Det, der har været det store tvivlsspørgsmål i sagen har været ordlyden i paragraf fem. Her står der, at man skal gemme oplysninger om den »tildelte brugeridentitet«. Det betyder, at man skal gemme IP-adressen. Dette bliver også bekræftet af justitsministeriet.
»Oplysninger om navn og adresse på brugerne vil - i overensstemmelse med bekendtgørelsens anvendelsesområde - alene skulle registreres, hvis de er kendte for udbyderen eller genereres eller behandles i udbydernes systemer,« siger jurist Jon Bach Holm fra justitsministeriet.
Alligevel giver terrorloven ifølge Camilla Banja udfordringer for hoteller, restauranter mv. De skal stadig gemme logfilerne i et år og kunne levere data indenfor 24 timer af en PET-godkendt medarbejder. Men at kravene ikke er så store, som de ellers syntes, skaber trods alt lettelse. Ikke mindst for udbydernes pengepunge.