Terrorloven: Det er nok at logge IP-adressen

Hvis netudbydere ikke er i besiddelse af brugernes navne eller adresser, kan de nøjes med at logge IP-adressen.

Tidligere beretninger om, at net-udbydere pr. 15. september skal registrere alle brugere og datatrafik har skabt meget uro i geleddene. Frygten for at skulle bruge op til 100.000 kroner på et logningssystem har blandt andet været en trussel mod de mindre udbydere. Blandt andet Horestas medlemmer, der ofte kun tilbyder netadgang til deres gæster ville være hårdt ramt af en så stor udgift. Men der er dog en åbning i loven.

Kontaktdirektør Camilla Banja fra NoPayNet fortæller, at hvis man ikke er i besiddelse af folks navn, behøves man ikke registrere og logge det. Det, der har været det store tvivlsspørgsmål i sagen har været ordlyden i paragraf fem. Her står der, at man skal gemme oplysninger om den »tildelte brugeridentitet«. Det betyder, at man skal gemme IP-adressen. Dette bliver også bekræftet af justitsministeriet.

»Oplysninger om navn og adresse på brugerne vil - i overensstemmelse med bekendtgørelsens anvendelsesområde - alene skulle registreres, hvis de er kendte for udbyderen eller genereres eller behandles i udbydernes systemer,« siger jurist Jon Bach Holm fra justitsministeriet.

Alligevel giver terrorloven ifølge Camilla Banja udfordringer for hoteller, restauranter mv. De skal stadig gemme logfilerne i et år og kunne levere data indenfor 24 timer af en PET-godkendt medarbejder. Men at kravene ikke er så store, som de ellers syntes, skaber trods alt lettelse. Ikke mindst for udbydernes pengepunge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere