Ask-Alex konkurs

Hjemmesiden for gør-det-selv-folket Ask-Alex er gået konkurs. For et år siden opnåede selskabet ellers break-even, men lanceringen af et magasin øgede blot gælden. Ejeren og de ansatte håber at kunne føre forretningen videre.

Et af de mest lovende danske internet-projekter, Ask-Alex, er gået konkurs.

Store omkostninger ved at lancere et magasin ved siden af webstedet var mere, end selskabet kunne klare. Men ejeren håber at kunne føre hjemmesiden videre sammen med tidligere ansatte.

- Vi løb simpelthen tør for penge, konstaterer Jim Groser, der via sit selskab Idé Holding ejer over 94 procent af Ask-Alex A/S.

Tunge drenge i ryggen

Da hjemmesiden gik i luften i oktober 2000, var det ellers med nogle af de tungeste venturekapitalister i ryggen. Tele Danmark Innovation og Internet Ventures Scandinavia skød tilsammen godt 12 millioner kroner i projektet.

Og Teknologisk Innovation under Teknologisk Institut bidrog med 750.000 kroner og lagde samtidig lokaler til i begyndelsen.

Ideen med Ask-Alex var at give brugerne adgang til tusinder af artikler om gode råd til blandt andet hjemmet skrevet af fageksperter, journalister og brugerne selv. Og sitet blev for ganske nylig i en Politiken-test udråbt til det bedste af slagsen herhjemme.

Det gik i den rigtige retning for selskabet bag. I opstartsåret 2000 fik Ask-Alex et underskud på 8,3 millioner kroner, men det blev barberet ned til 2,4 millioner kroner året efter.

Blad blev kostbart

For et år siden kunne selskabet så melde ud om break-even. Og ifølge Jim Groser var driften i år atter tæt på at løbe rundt.

- Vi fik også reduceret underskuddet i 2002 til knap to millioner kroner. Og i 2003 havde vi regnet med break-even, men der manglede lige det sidste til at få det til at køre rundt, siger han.

Ikke mindst lanceringen af et sideløbende blad i maj sidste år blev en dyr affære.

- Lige efter at "boblen" brast, oplevede annoncemarkedet jo et fald på 40 procent. Og det ramte altså hårdere på de nyere blade. Så bladet har kostet os rigtigt mange penge, forklarer Jim Groser.

I oktober sidste år forsøgte Jim Groser at finde investorer til en ekspansion i udlandet, men markedet var i bund.

Kuratoren er ved at gøre gælden op, men Jim Groser anslår den til ikke at være meget mere end 1,1 millioner kroner. Kreditorerne skal dog ikke regne med at se de penge, erkender han. Han har selv skudt "mange penge" i Ask-Alex i de seneste år, men vil ikke give et nærmere beløb.

Både Tele Danmark Innovation og Internet Ventures Scandinavia trak sig ud i september 2001 og solgte deres aktier til Jim Groser. Han vil ikke oplyse, hvor meget han skulle betale for aktieposterne.

Teknologisk Innovation havde fortsat sin andel på fire procent frem til konkursen og skriver på sin hjemmeside om investeringen i Ask-Alex, at "salgstal og nye samarbejdskoncepter tegner lovende."

Vil køre hjemmesiden videre

Ifølge den seneste opgørelse fra Foreningen af Danske Internetmedier (FDIM) havde Ask-Alex under 6.000 unikke besøgende i uge 11 - et fald på 26 procent fra ugen før. Men ugen før var tallet steget næsten lige så meget, og Jim Groser har ikke opgivet ideen.

- Jeg og medarbejderne er i gang med rekonstruktionsplaner for at køre hjemmesiden videre i et nyt selskab. Vi tror fortsat på konceptet, siger Jim Groser.

De fire fritstillede medarbejdere med Jim Groser i spidsen overvejer nu at gå på jagt efter nye investorer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere