Roaming-priser mere end halveret

I de sidste måneder er de europæiske mobilselskabers roaming-priser faldet med 60 procent. Flere teleselskaber har sænket priserne endnu mere end det, der kræves i de nye EU-regler.

EU-Kommissionen har gjort status over de første par måneder med den nye »eurotakst« for roaming, som alle europæiske teleselskaber har været forpligtet til at tilbyde deres kunder fra den 30. juli. En opgørelse fra de 27 nationale telemyndigheder i EU-landene viser at mange teleselskaber skred hurtigere frem end krævet af forordningen og aktiverede eurotaksten allerede i juli, og mange har sænket priserne mere end krævet i de nye EU-regler.

De maksimale takster er sat til 49 eurocent pr. minut uden moms for at foretage opkald i udlandet og højst 24 cent for at modtage opkald i udlandet. Et teleselskab i Holland har sænket prisen for både foretagne og modtagne opkald til 20 cent, mens man i Storbritannien kan slippe med 12,63 cent for modtagne opkald.

»Jeg er glad for at se, at overgangen til eurotaksten er forløbet planmæssigt takket være det tætte samarbejde mellem Europa-Kommissionen og De Europæiske Tilsynsmyndigheders Gruppe og Europa-Parlamentets stærke politiske opbakning hen over sommeren. Jeg kan konstatere, at der endnu er visse problemer med hensyn til åbenheden i nogle af de nye roamingtilbud. Efter en drøftelse med ERG og den europæiske forbrugersammenslutning BEUC i dag er jeg dog overbevist om, at de nationale telemyndigheder vil tage hånd om dette problem snarest muligt,« siger EU's telekommissær Viviane Reding.

Flere af de nationale telemyndigheder er stadig er ved at følge op på forbrugerklager over manglende åbenhed i nogle af de tilbud, der findes. Blandt telebranchens sorte får er et mobilselskab i Belgien, der i løbet af de sidste dage af juli sendte en sms til sine kunder, hvori det bekendtgjorde, at kunderne automatisk ville blive flyttet over på eurotaksten senest den 30. september 2007. Sms'en gjorde det dog ikke klart, at kunderne kunne have valgt eurotaksten tidligere og gået over til eurotaksten den 30. august - denne oplysning fandtes kun på teleselskabets websted.

Den 30. september trådte en ny fase af EU-roaming-forordningen i kraft. Fra denne dato skal kunderne modtage prisoplysninger, hver gang de krydser en intern EU-grænse. Mod slutningen af 2008 skal Kommissionen aflevere en rapport over konsekvenserne af de nye regler til EU-parlamentet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere