Artikel top billede

Navnekrig om 4G afgjort

Forbrugerombudsmanden giver TDC og Telia lov til kalde LTE for 4G, men har to forbehold.

Telia og TDC behøver ikke at frygte, at statens forbrugervagthund begynder at bide, fordi selskaberne har listet sig ind i 4G-haven.

I modsætning til de sindige WiMAX-jyder fra Randers, så har Telia og TDC valgt at kalde deres nye mobilnet for 4G - også selv om det egentlig hedder Long Term Evolution (LTE) og i realiteten er præ-4G.

Nu siger Forbrugerombudsmanden i et brev til TDC, at der på "nuværende tidspunkt ikke er grundlag for at gribe ind over for brugen af betegnelsen 4G om LTE, når der er tale om en væsentlig forbedring af ydeevne og kapacitet."

Det viser CRNs søstermedie ComON's aktindsigt i brevet.

Brevet indeholder altså to forbehold. På "nuværende tidspunkt" betyder, at Forbrugerombudsmanden kan skifte holdning til spørgsmålet. Her forklarer Forbrugerombudsmanden, at de lige nu er i dialog med de øvrige nordiske forbrugerombudsmænd. Den norske ombudsmand grubler også på spørgsmålet for tiden og er selv i dialog med den norske telemyndighed for at skabe afklaring.

Vagthundens andet "men" tager udspring i den internationale teleunion (ITU's) forbehold fra sidste måned, hvor FN-organet sagde OK for at bruge 4G-navnet om LTE, når der er tale om "væsentlig forbedring af ydeevne og kapacitet".

"Det må man sige, det er der," siger Rasmus Windfeld, pressemedarbejder ved TDC, til ComON.

To teknologier er ren 4G

Telia har allerede lanceret deres LTE-net med 4G-navnet, men det var TDC, der først lancerer det nye net senere, som for halvanden måned siden spurgte Forbrugerombudsmanden, om det var vildledende at bruge 4G-navnet.

"Forskellen på 4G og 3G er enormt stor, og man skal også bruge nyt udstyr. Vi er ikke så overraskede over svaret. Det er en ny generation af mobilt bredbånd, men det er altid rart at være på den sikre side, og det var derfor, vi spurgte," uddyber Rasmus Windfeld.

ITU har tidligere meldt ud, at organisationen vil betegne LTE Advanced og WiMAX 16.e som næste generation, altså 4G. Pressemeddelelsen fra december, om at ITU siger god for brugen af 4G-mærkatet til præ-4G-teknologier, skyldtes, at teleselskaber verden over allerede var begyndt at bruge navnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere