GSM-telefoner kan nemt hackes

Det nye GSM-hackerværktøj Kraken blev præsenteret tidligere på måneden. På 30 sekunder skal det være i stand til at omgå krypteringsalgoritmen A5/1, der beskytter SMS?er og samtaler.

GSM-teknologien, der anvendes til mobiltelefoni på det meste af planeten, blev brudt sidste år. Og nu kræver det ikke den store tekniske indsigt at smuglytte til andres samtaler.

Det mener en række hackere, der er klar med et nyt brugervenligt aflytningsredskab.

Hackerne varslede allerede i starten af 2010, at der snart ville komme en simpel måde at skaffe sig adgang til andres telefonsamtaler.
Det er nu sket, forklarer en kryptograf, der har fulgt udviklingen.

“Generelt er GSM-hacking på vej ind i et “script-kiddie” stadie i stil med det, som Wi-Fi-hacking gik gennem for nogle år siden, hvor folk begyndte at cracke deres naboers WiFi-forbindelser,” siger Karsten Nohl, der arbejder for Security Research Labs i Berlin, til The Register.
Han håber, at de nye redskaber vil få teleselskaberne til at indføre en stærkere kryptering af GSM-signalet. Præcis som hacking af WiFi betød, at den stærkere WPA-kryptering blev indført.

Det nye GSM-hackerværktøj Kraken blev præsenteret tidligere på måneden. På 30 sekunder skal det være i stand til at omgå krypteringsalgoritmen A5/1, der beskytter SMS’er og samtaler. For at opnå de hurtige tider anvender hackerne de såkaldte rainbow tables, der er datasæt som kan skabe plaintext ud af hash-værdier. De anvendte rainbow tables vil også snart blive distribueret via BitTorrent, så andre kan udføre de samme test, lover hackerne.

Afkodningen af signalet er ikke teleindustriens eneste hovedpine i denne uge. På Black Hat-konferencen i denne uge vil en anden hacker demonstrere, hvordan han kan opsætte en falsk antennemast, som opsnapper teletrafik i nærheden

GSM-standarden (Global System for Mobile Communications) bruges af op til fire milliarder mennesker i mere end 200 lande.
Teleselskaber peger på, at sikkerheden ikke kun ligger i krypteringen, men også i de hyppige kanalskift i mobilnettet. Men også denne beskyttelse kan knækkes med en simpel modtagerstation og open source-software fra nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere