Konkursen i Asger Jensbys JMI Invest åbnede for en rabataftale for Jesper Deleurans køb af Datacompagniet.
Efter overtagelseni oktober 2008 var aftalen, at Jesper Deleuran over en periode skulle betale for købet til Asger Jensby. Allerede nogle få uger senere kollapsede Asger Jensby økonomiske imperium, som følge af afsløringen af leasingfup i It Factory.
Det betød at Jesper Deuleans aftale med JMI Invest nu skule administreres af konkursboets kurator. Det betød af Jesper Deuleran fik en ny aftale.
Af Datacompagniets årsregnskab, der netop er offentliggjort, fremgår det, at selskabets nye ejer, Jesper Deleuran, har sparet 6,4 millioner kroner »vedrørende gæld til selskabets tidligere ejer«. Jesper Deleuran selv vil ikke uddybe de nærmere detaljer, men bekræfter, at kurator gav ham en rabat på købet af Datacompagniet. Købet kom i stand få måneder før It Factory-skandalen trak tæppet væk under Asger Jensbys selskabsimperium.
Rabatten skyldes, at kurator hellere ville have en hurtig betaling fremfor at vente i årevis på en langsom afvikling af gælden.
»Vi har indgået en aftale med kuratellet, der giver nogle umiddelbare fordele,« siger Jesper Deleuran.
På trods af millionbesparelsen ærgrer Jesper Deleuran sig over, at han kom til at stå i den situation. It Factory-skandalen fik nemlig kreditorerne til at smække kassen i overfor Datacompagniet, og det har ikke kunnet opveje den rabat, han fik.
»Jeg vil hellere have beholdt forretningen, som den var, for så havde jeg ikke mistet kreditværdigheden og været tvunget til fyre så mange medarbejdere,« siger Jesper Deleuran, der foruden at være ejer af Datacompagniet også er direktør i virksomheden.
Han understreger, at båndene til Asger Jensby nu er endelig brudt og vil hellere fremhæve virksomheden, som den er i dag i stedet for at se på fortiden.
»Det interessant er, at vi i dag har en fornuftig forretning med masser af kompetence hos de ansatte, der gerne vil noget,« siger han.
2009-omsætningen er ifølge Jesper Deleuran halveret til næsten 40 millioner kroner, og i dag er der kun 11 medarbejdere tilbage i virksomheden.
Uden kurators millionrabat ville Datacompagniet have fået et 2009-underskud på godt 100.000 kroner.Rabatten luner dog godt på bundlinjen og derfor har Datacompagniet fået et resultat på 6,3 millioner kroner. I 2010 regner Datacompagni-ejeren med et overskud på 767.000 kroner.