Censur hærger internettet

Totalitære regimer bryder sig ikke om, at nettet giver borgerne let adgang til at ytre sig til et globalt publikum. Mange lande blokerer, censurerer eller besværliggør ifølge en ny rapport brugen af internet.

I Kina risikerer man dødsstraf for sine handlinger i cyberspace. I Nordkorea nægtes hele befolkningen simpelthen enhver adgang til nettet. Og i en stribe andre lande udsættes netbrugere for censur og begræsninger.

Det er med andre ord så som så med den globale ytringsfrihed og friheden til at læse, hvad man lyster på nettet.

Det fremgår af en rapport fra organisationen Reporters Without Borders. Rapporten referes af netkulturmagasinet Søndag Aften.

Allermest middelalderagtige er vilkårerne i Nordkorea. Her har regimet slet og ret valgt, at internet ikke skal bruges overhovedet.

Derfor er der ingen internetudbydere eller servere på nordkoreansk territorim.

Censur giver arbejde

I nabolandet Sydkorea er valgfriheden lidt større, omend stadig begrænset. Landets 16 millioner netbrugere bliver blandt andet forhindret i at besøge websteder for menneskerettighedsorganisationer.

Også i Kina mener styret, at der er ting, som borgerne ikke har godt af at klikke sig ind på.

Landet har i perioder blokeret for adgangen til onlineudgaverne af vestlige nyhedsmedier som CNN, BBC og New York Times.

Overvågning og censur af chat-rum holder mange kinesere beskæftiget. Eksempel arbejder 50 mennesker som overvågere af aktiviterne på sitet Sohu.com.

I Tunesien giver internet-censur også beskæftigelse til mange. 400 personer er ifølge Reporters without Borders ansat til at læse e-mail og holde øje med borgernes færden på nettet.

Også begrænsninger i Europa

Saudi-Arabien har valgt at gennemlyse al trafik over nettet. Et nationalt filter tjekker alle data, der passerer.

I EU-ansøgerlandet Tyrkiet bliver internetudbydere jævnligt ringet op anonymt af personer "med forbindelser", som foreslår, at specifikt indhold bliver fjernet.

I Europa er begrænsningerne på nettet generelt sjældne eller usynlige.

Dog har både Tyskland og Spanien svært ved at acceptere websteder tilhørende radikale bevægelser som nazister og ETA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere