Epson sælger direkte til slutkunder

Printerproducenten Epsons web-shop sælger direkte til slutkunder Det vækker vrede hos forhandlere.

Epson sælger direkte til slutkunder udenom kanalen. Fra Epsons danske hjemmeside er der link til Epsons dansksprogede webshop, Epson Store, hvor slutkunder kan købe printere, projektorer og blæk direkte hos producenten.


Epsons landechef Karsten Winther indrømmer blankt, at han siden maj har solgt direkte til slutkunderne, men nedtoner konflikten.
Butikken vækker uro hos forhandlere, der frygter, at andre producenter vil gå i Epsons fodspor.


»Jeg håber ikke, at det kommer hos andre printerproducenter,« siger direktør Peter Engsig fra Printerpatroner.dk, der ligesom Epsons butik sælger småprintere og blæk til småprintere.


Han synes ikke, at Epsons onlinebutik er god for hans forretning og ser Epsons tiltag som et problem for forhandlerne.
»Som forhandler er det svært at få en fornuftig forretning, hvis en producent afskærer en fra mersalget på tilbehør,« siger Peter Engsig, der mener, at Epsons engagement i it-kanalen er langt fra at være helhjertet.


Hos Epson forsvarer Karsten Winther sig med, at for mange forhandlere ikke har det fulde Epson-sortiment på hylderne.
»Vi vil stimulere forhandlerne til at have et bredere varelager,« siger Karsten Winther.


Da webshoppen blev lanceret fik han ti henvendelser fra forhandlere, der var utilfredse med, at Epson tog kunder fra dem og Karsten Winther mener selv, at det er et højt tal. Siden lanceringen har han dog hævet priserne på de produkter, som forhandlerne tidligere har klaget over.
Hvis en forhandler stadig føler sig presset, tilbyder Epsonchefen en samtale, for at vejlede om Epsons forhandlerprogram.


»Det må være fordi, han har en forkert lagerprofil, eller han vil have mere, end hvad vi mener, en slutkunde skal betale,« siger Karsten Winther.

Denne artikel stammer fra det trykte CRN.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere