Newsbooster taber ankesag

Nyhedssøgetjenesten Newsbooster måtte i Sø- og Handelsretten lide den tort at tabe igen, da retten stadfæstede en kendelse fra fogedretten. Retten slår fast, at det er forbudt at linke dybt til artikler på dagbladenes netsider fra en nyhedstjeneste, skriver Børsen Online.

Sø-og Handelsretten har nu slået fast, at det er forbudt for en nyhedssøgetjeneste på nettet at linke dybt til artikler på danske dagblades hjemmesider.

Det skriver Børsen Online.

Nyhedssøgetjenesten Newsbooster rendte i sommeren 2002 ind i et fogedforbud mod at udseende nyhedsbreve med links til historier på danske avisers hjemmesider.

Sagen var anlagt af Danske Dagblades Forening (DDF), der mente, at Newsboosters tjeneste snyltede på dagbladenes kerneprodukt.

Sagen gik videre til prøvelse i Sø- og Handelsretten, der har stadfæstet fogedrettens afgørelse.

Kendelsen slår fast, at det også er forbudt at udsende nyhedsbreve med dybe links og offentliggøre overskrifter fra avisernes netudgaver på nyhedssøgetjenester som Newsboosters.

Afgørelsen betyder, at Newsbooster skal betale 40.000 kroner i sagsomkostninger til DDF, der ifølge Børsen Online mener, at der nu er sat et punktum i sagen.

Newsbooster: Pyrrhus-sejr
Ifølge Newsboosters redaktør og bagmand, Nicolai Lassen er afgørelsen en indholdsløs sejr for DDF.

- Det er en Pyrrhus-sejr. Vi har ikke været med under den sidste del af sagen. Newsbooster ApS - som sagen blev anlagt mod - gik konkurs den 28. januar. Så de 40.000 kroner ved jeg ikke, hvem skal betale. Boet er afsluttet, siger han til Computerworld Online.

Han slår fast, at tjenesten fortsætter i et britisk selskab med base i London.

- Vi har jo lanceret en nyhedsbrowser, som folk kan downloade, så de kan få adgang til danske aviser og dermed den samme service, som vores kunder i andre dele af verden, siger Nicolai Lassen.

Browseren blev lanceret i januar og gør det muligt for brugerne at linke til danske aviser igen. Newsbooster mener ikke, at tjenesten krænker fogedforbudet, da browseren ligger på brugernes pc - og ikke tjenestens servere.

Ifølge Nicolai Lassen har 6.000 brugere downloadet beta-versionen, som den nu London-baserede tjeneste er ved at færdigudvikle.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere