Monitor-markedet i massiv vækst

Masser af nye navne og et massivt OEM-marked har gjort monitor-markedet lukrativt for kanalen.

Markedet for OEM-monitorer er i massiv vækst, siger adskillige branchefolk til CRN. Også mærkevareskærme er der godt salg i. Og til trods for det evige prispres, som hardwareforhandlere altid må forholde sig til, er avancerne generelt hæderlige over hele linjen, lyder det fra CRN's kontakter i branchen.

Blandt de firmaer, der skruer voldsomt op for monitor-satsningen herhjemme, er Asus, der på Cebit høstede en designpris for S201-skærmen. Også det russiske mærke Prestigio kommer med en dansk monitor-satsning, erfarer CRN.

»Det vælter frem med nye OEM mærker, og eksisterende producenter, som hidtil har haft monitorer som et lille sideben, gør nu meget mere ud af det,« siger SHGs Thomas Faldborg, der blandt andet har studeret tendensen på Cebit.

Blandt de nyere B-brands, som gerne vil skrue op for blusset på det danske marked, kan man finde navne som Hanns-G, Iisonic og Mirai.

De etablerede navne på OEM-fronten er også godt kørerende, hævder flere af CRNs kilder. Bostons Blackview-brand, Ingram Micros V7-brand og Contas Iiyama-brand sælges i fin stil, men dog slet ikke i så store mængder som man hos den aktuelle konge på OEM-skærm-markedet, Compudis.

Compudis sidder ifølge flere kilder på halvdelen af monitormarkedet (OEM) selvom man udelukkende sælger skærme som no-name-produkter.

Salgschef i Compudis, Kristian Hasager bekræfter, at der er særdeles god fremgang i salget:

»Jovist rykker skærm-markedet. Vi sælger i gennemsnit 2500 skærme om måneden i Norden. De går gennem den almindelige it-kanal. Det meste salg går til opgraderinger,« siger han.

Hasager mener ikke, at der er sammenhæng mellem i udviklingen på pc-markedet og udviklingen på monitor-markedet. Desuden er der også forskel på avance-niveauerne:

»Jamen avancen er da fornuftig, når man handler med monitors, men det kræver, at man har det rigtige setup. Det har vi, og derfor kan vi dykke en hvilken som helst pris på markedet for billige skærme,« siger salgschefen.

Hos DCS, der både er subdistributør og forhandler, holder direktør Jørgen Peder Pedersen især øje med det tyske monitor-marked.

»Tyskerne opfinder flere nye brands. Det er da rigtigt, at det vælter ind med nye OEM-mærker fra Østen, men det er gammel vin på nye flasker,« siger han.

Læs mere i det trykte CRN, der udkommer i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere