Artikel top billede

Oracle er ny hovedfjende for open source

Ondskabens Akse er flyttet 850 mil mod syd lyder det fra Adobes Dave McAllister. Han mener at Oracle har afløst Microsoft som den nye hovedfjende for open source-samfundet.

Efter Oracles overtagelse af Sun Microsystems har det nye fusionerede selskab overtaget Microsofts rolle som hovedfjende for alle open source-tilhængere. Det mener i hvert fald Dave McAllister, der er open source-chef hos Adobe. Han retter et skarpt angreb mod Oracle i sin blog og henviser til opløsningen af OpenSolaris Governing Board, som tilsyneladende skyldes manglende støtte fra Oracle.

Sun Microsystems har været kendt for open source-projekter som OpenSolaris og kildekoden til kontorpakken OpenOffice.org kom også fra Suns StarOffice (der nu videreføres som Oracle Open Office). Sun er måske bedst kendt for programmeringssproget Java.

Men hos Oracle har man tilsyneladende ikke de samme varme følelser overfor open source som hos det gamle Sun. I sidste uge blev Google sagsøgt af Oracle for patentkrænkelse i sin Java-implementering i Android. Det blev tolket som et angreb ikke kun på Google, men mod hele open source-fællesskabet omkring Java.

Den oprindelige Java-opfinder James Gosling meldte sig til orde i sin blog og betegnede Oracle som pengegrisk.

Nu er det så Adobe, der retter en anklagende finger mod Oracle. Dave McAllister mener at Oracle ser open source som sin nye ”cash cow”.

”Intet firma er perfekt. Men deres seneste træk ser ud til at indikere at ondskabens akse er flyttet omkring 850 mil mod syd,” skriver McAllister.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere