Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Printer-plattere stadig aktive

De tidligere annoncehajer i Nordisk EDB Forsyning A/S fortsætter salget af værdiløse superpatroner til printeren. Nu endda med politisk korrekt miljø-certificering som salgs-slogan.

Det er åbenbart ingen hindring for driftige erhvervsfolk, at få deres tvivlsomme forretninger hudflettet på landsdækkende TV, for bagmændene bag det afslørede Nordisk EDB Forsyning A/S er stadig i fuldt vigør.

Direktør Jacob Andreas Wentzel Johansen og hans bestyrelsesmedlemmer Danni René Riis, Jonas Mørkeberg og Thomas Rolsted Bjerkan holder for tiden til i lokalerne på Købmagergade, hvorfra de har gjort det til en tilsyneladende indbringende forretning at franarre godtroende danskere ublu summer for genopfyldte discount-farvepatroner, der bliver solgt som avancerede super-patroner til printeren.

DR's 'Kontant' kunne i tirsdag fortælle, hvorledes firmaets sælgere, upåvirket af afsløringen stadig sælger de ringe 'High Capacity', der ikke, som lovet, "holder op til 40 procent længere", men derimod kun cirka en fjerdedel af originalpatronerne.

'Kontant' foretog en test 1. april. Ved første forsøg klarede patronen fra Nordisk EDB Forsyning kun tre A4 farveprint, inden farverne begyndte at løbe ud. Ved andet forsøg, klarede den dog hele fem sider. Det skal sammenlignes med reference-patronen, en original farvepatron fra printerproducenten, der magtede ikke mindre end 23 prints, inden den løb sur i farverne.

Da 'Kontant' i april første gang gik i kødet på Nordisk EDB Forsyning påviste programmet altså, hvorledes de angiveligt teknisk overlegne patroner i virkeligheden var langt underlegne genopfyldte originalpatroner.

Det skal til Nordisk EDB Forsynings ære understreges, at der ikke lægges skjul på, at firmaet forhandler genanvendte produkter. Tværtimod kan man angiveligt gøre hele vores sårbare miljøe en stor tjeneste, ved at handle patroner hos Nordisk EDB Forsyning, der selv beskriver den næsten politisk korrekte og bæredygtige produkt-politik således:

"Nordisk EDB Forsyning A/S' underleverandører er certificeret af de lokale miljømyndigheder til at indsamle, opbevare og bortskaffe tomme printer patroner, således at miljøet ikke belastes af vores produktion af genfremstillede printerpatroner.

Den toner eller farve der anvendes i vores printer-patroner er ikke miljøskadelig, ligesom der ikke er anvendt stoffer, der kan medføre helbredsmæssig risiko.

Med Nordisk EDB Forsyning A/S genbrugsprogram er du med til at skåne miljøet. Derfor brug Nordisk EDB Forsyning A/S nu og i fremtiden"
.

Det er så op til forbrugeren, om man lader sig skræmme af 'Kontant's advarsler eller om man vil købe miljørigtige superpatroner hos Nordisk EDB Forsyning.

Det kan tilføjes, at på trods af Nordisk EDB Forsyning i sine betingelser fraskriver sig, at tage varer retur, kan man som privatperson i henhold til den obligatoriske 14-dages fortrydelsesret frit vælge at returnere sine varer, såfremt man fortryder sin lyst til at støtte miljøet og de driftige printer-plattere. Så længe varen returneres i "væsentlig samme stand", det vil sige ubrugt og i ubrudt emballage. Lars Arent fra Forbrugerstyrelsen bekræfter, at printerpatroner og lignende ikke er undtaget den 14-dages fortrydelsesret ved fjernsalg.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Nordisk EDB Forsyning A/S.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere