Olicom øgede underskud

Ventureselskabet Olicom kom ud af 2002 med et underskud på 18,2 millioner, hvilket primært skyldes værdinedskrivning og afvikling af flere porteføljeselskaber.

De røde tal i ventureselskabet Olicoms årsregnskab for 2002 blev i den størrelse, som det børsnoterede selskab havde meldt ud tidligere.

Underskudet blev 18,2 millioner kroner mod et overskud på 4,9 millioner kroner i 2001.

Det beror især på nedskrivninger af værdierne i Olicoms porteføljeselskaber.

Listen over selskaber under ventureselskabets paraply blev kortere i 2001 på grund af "stærkt forringede markedsforhold", som selskabet skriver i regnskabsmeddelelsen.

Fire selskaber blev erklæret konkurs: E-learningsvirksomheden Vizion Factory e-learning, softwareselskaberne Transynergy og GoPinocchio samt Mobite.

Det gav Olicom et tab på 19,3 millioner kroner i 2002. I alt nedskrev selskabet værdien af porteføljeselskaberne med 22,8 millioner kroner.

Dermed blev resultatet af den primære drift et underskud på 39,5 millioner kroner.

Det samlede underskud kunne være blevet noget større end de 18,2 millioner kroner, hvis ikke Olicom havde fået fem millioner kroner tilbage i skat og sparet penge på lejemål for i alt 15 millioner kroner.

Risiko for afvikling af selskaber

Tilbage i rækken af porteføljeselskaber har Olicom nu otte virksomheder - heriblandt Interactive Television Entertainment - firmaet bag Skærmtrolden Hugo.

Derudover er det Sifira, Hymite, LH Comlog, Scalado, Decuma, Danacell og TPack.

Selskaberne er nu alle forbi den umiddelbare etablering og i færd med at sælge deres produkter - og fire af dem er modne til at blive solgt, oplyser ventureselskabet uden at præcisere, hvilke det drejer sig om.

Olicom tør imidlertid ikke satse på, at det sker. Et forsat sløjt IT-marked kan betyde, at ventureselskabet ikke får solgt et eneste af porteføljeselskaberne.

I så fald risikerer listen af porteføljeselskaber at blive kortere, advarer Olicom.

- Det kan derfor ikke udelukkes, at afvikling af yderligere porteføljeselskaber kan blive nødvendigt, hedder det i regnskabsmeddelelsen.

Af samme grund regner Olicom ikke med at skyde penge i nye selskaber i 2003, medmindre der er tale om særligt gunstige vilkår.

For 2003 forventer Olicom et underskud på 20 millioner kroner. Det er forudsat, at ventureselskabet ikke bliver nødt til at afvikle selskaber eller nedskrive værdien af dem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere