EDS stagnerer, CSC vokser

IT-serviceselskabet EDS er plaget forsinkede projekter og faldende overskud. Modsat skæpper flere offentlige kontrakter i kassen hos konkurrenten CSC, der oplever tocifrede vækstrater.

Torsdag måtte verdens næststørste IT-serviceselskab, EDS, præsentere et regnskab for fjerde kvartal, hvor indtjeningen faldt med 11 procent til 2,4 milliarder.

Regner selskabet omkostningerne ved droppede projekter og interne omstruktureringer med, faldt indtjeningen med 42 procent til 1,6 milliarder kroner.

Omsætningen faldt fem procent til 37,7 milliarder kroner. Der er ifølge EDS' topchef, Dick Brown, ikke udsigt til, at udviklingen vender afgørende i 2003, der bliver et "udfordrende år", som han noterede på en pressekonference torsdag.

Samme udtryk kan bruges om de seneste måneder. EDS har svært ved at opfylde sin største kontrakt på 48 milliarder kroner til den amerikanske flåde på grund af forsinkelser.

Således har forsinkelserne kostet EDS 9 milliarder kroner i omsætning ind til videre.

Selskabet lider under kundernes finansielle problemer, mellem dem WorldCom og US Airways, mens den største kunde, General Motors, køber mindre, fordi dette selskab er ramt af faldende omsætning.

EDS har søgt at hverve nye kunder, men har på målstregen tabt kontrakter fra virksomheder som Procter & Gamble og JP Morgan Chase.

Oven i alle trængslerne har det amerikanske børstilsyn indledt undersøgelser af baggrunden for EDS' pludselige advarsel om fald på 80 procent i indtjeningen for tredje kvartal.

CSC øget overskud med 20 procent

Så ser det straks helt anderledes lyst ud for konkurrenten CSC.

Trods et mindre fald i omsætningen på tre procent til 19,2 milliarder kroner formåede CSC at øge sit kvartalsoverskud med en femtedel.

Ifølge IT-serviceselskabet er to forhold baggrunden for det pæne tal: Besparelser i organisationen og stærk vækst i salget af kontrakter til den amerikanske forbundsstat.

Uden for USA er markedet stadig svagt på dét område, så derfor er CSC godt tilfreds med udsigterne til, at Bush-administrationen pumper milliarder af dollars i IT, herunder i Forsvarsministeriet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere