Expert bliver til Elbodan

Expert- og Snehvide-butikkerne beholder deres navne, selv om de to norskejede selskaber bag butikskæderne fusionerer fra 1. januar 2007. Det betyder at Elbodan A/S og Expert 2tal for fremtiden slet og ret bliver Elbodan A/S.

Leverandører og partnere til Elbodan A/S og Expert 2Tal modtog i går et brev fra de to selskabers administrerende direktører Søren Bach og Mikael Lynfort, der fortæller, at selskaberne fusionerer fra årsskiftet.

Fusionen mellem de to selskaber, der er ejet af den norske børsnoterede Expert-kæde, bliver en realitet fra 1. januar 2007. Det nye samlende navn Elbodan A/S, er et navn, der stammer tilbage fra 1964, hvor Service-Ringens drift blev lagt over i aktieselskabet INSA A/S, som senere tog navneforandring til netop Elbodan A/S.

Den gang indtog selskabet en førerposition på det danske hvidevaremarked, og med den seneste fusion mellem Elbodan A/S og Expert 2tal A/S satser den administrende direktør for Expert 2tal Danmark A/S da også på, at virksomheden bliver en endnu større spiller på det danske marked.

»Med en butiksomsætning på godt 3 milliarder kroner årligt bliver vi et ganske stort detailhandelselskab,« spår Mikael Lynfort.

Han bliver i fremtiden ansvarlig for brunvaredivisionen, som er det der svarer til Expert 2Tal-delen i dag, med reference til administrerende direktør og landechef for Elbodan A/S Søren Bach.

Fusionen kommer dog ikke til at medføre de store forandringer for hverken eksterne partnere eller ansatte, da alle nuværende kontrakter overføres uændret til Elbodan A/S.

Elbodan er den største samlede udbyder af husholdningsapparater og belysning i Danmark. Virksomhedens historie byder på en del fusioner og sammenlægninger bl.a. sammenlægningen af Hvidevaregruppen A/S og El-køb tilbage i 1997.

I dag fungerer Elbodan A/S som kædecenter for kæderne ServiceRingen, Lymesteren, IP Detail, Elkøb og Elgrodan.

Elbodan A/S er ejet af det børsoterede selskab Expert ASA og råder over de to datterselskaber Expert 2tal og Elbodan, der altså nu fusionerer.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere