Revisionsfirma sigtes for Xerox-svindel

Det amerikanske børstilsyn SEC rejser sigtelser mod revisionsfirmaet KPMG for at medvirket til svindel for 44,3 milliarder kroner i IT-koncernen Xerox.

Efter års efterforskning har det amerikanske børstilsyn SEC besluttet at rejse sigtelse mod revisionsselskabet KPMG for medvirken til svindel med regnskabstallene i printer- og kopimaskinegiganten Xerox.

Dermed får KPMG den tvivlsomme ære at være det andet store revisionsfirma, som bliver inddraget i striben af regnskabsskandaler i USA. Det skriver The Wall Street Journal.

Det første var firmaet Arthur Andersen, revisor for det krakkede energiselskab Enron og for det skandaleramte teleselskab WorldCom, Arthur Andersen blev dømt af en forbundsjury for svindel. Det medførte selskabets totale kollaps.

Der er imidlertid tale om et civilretslig søgsmål mod KPMG og ikke en decideret kriminel sigtelse mod selskabet, hvor domfældelse medfører udelukkelse fra at drive revisionsvirksomhed.

Bliver KPMG dømt for medvirken til svindel, vil selskabet dog blive sat under skærpet tilsyn fra SEC. Børstilsynet rejser også sag mod flere ansatte i KPMG.

Xerox har over en femårig periode opgivet regnskabstal, der afveg med 44,3 milliarder kroner fra virksomhedens reelle økonomiske resultater.

Børstilsynets påstand er, at KPMG vidste, at Xerox opgav forkerte tal, men ikke gjorde noget ved det - udover at påpege det over for ledelsen. KPMG burde have kontaktet myndighederne, da der var tale om overtrædelsen af revisionsloven.

IT-giganten indgik selv forlig med SEC sidste år, men den tidligere administrerende direktør, Paul Allair, og hans finansdirektør, Barry Romeril, kan få en ny sag på nakken.

Børstilsynet er tæt på at genåbne sagerne mod de to. De risikerer hver en bøde på 22 millioner kroner. Desuden kan de blive fradømt retten til at arbejde som direktører eller bestyrelsesmedlemmer i børsnoterede selskaber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere