Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

E-handelsbutikker følger ikke loven

De danske e-handelsbutikker har svært ved at overholde alle regler, viser en ny stikprøveundersøgelse fra Forbrugerombudsmanden.

Forbrugerombudsmanden har gennemgået 15 e-handelsbutikkers hjemmesider i forhold til lovgivningen. Der var bemærkninger til alle siderne med undtagelse af en enkelt.
Meget tyder på, at det er ukendskab til reglerne, der er skyld i fejlene, og alle de gennemgåede virksomheder har udtrykt ønske om at rette op på de konstaterede forhold.

»Det er selvfølgelig ikke i orden, at virksomhederne ikke har kendskab til reglerne, men når det er sagt, må jeg medgive, at der er ganske mange og komplicerede regler, som de erhvervsdrivende skal sætte sig ind,« siger Forbrugerombudsmand Hagen Jørgensen.

»Af samme grund har vi lavet en tjekliste med bemærkninger til e-handelsbutikkerne. Mit ønske er, at de erhvervsdrivende vil bruge denne tjekliste, så e-handelsbranchen klarer sig endnu bedre, hvis jeg igen får lyst til at lave et tjek af den,« fortsætter Hagen Jørgensen.

Han understreger, at forbrugerne ikke uden videre skal lade sig afskrække af gennemgangens resultater.

Flere af de konstaterede forhold har især betydning i enkeltstående situationer. Som eksempler herpå kan nævnes, situationer hvor en forbruger ikke har set et ulovligt vilkår om, at der skal ske returnering i uåbnet stand og derfor ikke gør det, eller hvor en forbruger reklamerer over mangler efter en overskridelse af en frist, som den erhvervsdrivende har fastsat i strid med købeloven, eller
hvor en forbruger undlader at anvende en bestemt fremgangsmåde ved reklamation/fortrydelse, der er angivet af den erhvervsdrivende.

Gennemgangen har vist, at der særligt er problemer med efterlevelsen af lovgivningen på følgende punkter:

- Oplysning om aftalevilkår, herunder vilkår for fortrydelsesretten

- Gyldigheden af forbehold og ansvarsfraskrivelser

- Oplysninger om købeloven

- Udsendelse af nyhedsbreve/elektronisk post

- Oplysning om opbevaring af kontrakten og dens tilgængelighed

Også de e-mærkede virksomheder havde i flere tilfælde problemer med at leve op til lovgivningens krav.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere