Millioner ramt af datatyveri

Flere bærbare computere med personfølsomme oplysninger er stjålet i USA.

I USA er der igen blevet stjålet flere bærbare computere med følsomme oplysninger om tusindvis af privatpersoner. Det amerikanske Trafikministerium har udlovet en dusør på 10.000 dollar for opklaringen af et tyveri i sidste uge, hvor en bærbar computer blev stjålet fra et hotel i Miami. Den stjålne computer indeholder oplysninger om 133.000 lastbilchauffører og piloter i staten Florida og tilhørte ironisk nok en medarbejder i ministeriet for »Homeland Security«.

Oliegiganten Chevron mistede også en bærbar computer i sidste uge og forsøger nu at afklare, hvilke persondata der kan være kompromitteret. Ifølge Chevron kan der kun være tale om data om selskabets egne medarbejdere.

En række mindre firmaer som Matrix Capital Bank i Colorado og køkkenfirmaet Williams Sonoma har også mistet bærbare computere med fortrolige personoplysninger i den seneste tid.

Konsekvensen for det enkelte offer kan være alt fra simpelt kreditkort-misbrug til mere udspekuleret identitets-tyveri, hvor gerningsmanden overtager offerets identitet i en periode og f.eks. optager lån eller køber på afbetaling i offerets navn.

Der er ligefrem opstået firmaer i USA, der er specialiseret i »Identity Restoration Services« eller »Identity Repair« for at hjælpe folk, der er ramt i denne type sager.

Det anslås at omkring ni millioner mennesker eller fire procent af alle voksne borgere i USA var udsat for denne form for kriminalitet i 2005, og den samlede skadessum opgøres til 56,6 milliarder dollar. Tallene fremgår af den seneste »Identity Fraud Survey Report«.

Det hidtil største datatyveri skete i midten af maj, hvor en bærbar computer med informationer om 26,5 millioner tidligere ansatte i det amerikanske militær blev stjålet. Gerningsmanden er endnu ikke fundet.

Fælles for alle sagerne er, at der ikke er brugt kryptering til at beskytte oplysningerne på de mobile computere.

Danske internet-brugere er også i farezonen. I sidste uge måtte revisionsselskabet Ernst & Young meddele, at følsomme oplysninger om 1.500 danskeres kreditkort, navne og adresser er landet i hænderne på kriminelle efter tyveriet af en bærbar computer i USA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere